Gıda ürünleri mercek altında

Medyada çıkan yiyeceklere katkı maddelerinin eklendiği yönündeki haber ve şikâyetleri anında değerlendiren Belediye Zabıtası, halkın sağlığını tehdit edecek girişimde bulunanlara göz açtırmıyor.

Yaşam Yayın: 06 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.11.2019 16:53:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Medyada çıkan yiyeceklere katkı maddelerinin eklendiği yönündeki haber ve şikâyetleri anında değerlendiren Belediye Zabıtası, halkın sağlığını tehdit edecek girişimde bulunanlara göz açtırmıyor. Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın talimatıyla halkın sağlığını birebir tehdit edebilecek unsurların yerinde denetlendiğini belirten Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde faaliyet yürüten döner esnafını denetledi. Tavuk döner salonlarının denetimini gerçekleştiren ekipler, döner satışı gerçekleştiren işyeri sahipleri ile çalışanlarını uyararak; “Halk sağlığıyla oynayanlara taviz vermeyeceklerini” hatırlattı. Gıda Mühendisi eşliğinde denetimde bulunan ekipler; işyeri ruhsatı, ürünlerin saklanma koşulları, yemek malzemelerinin saklandığı kaplar ve hijyen durumları, lavaboların temizliği ile çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadıklarını yerinde denetledi. Denetlenen bazı işyerlerinin eksik belgelerini tamamlanması için süre tanındığını kaydeden Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri: “Denetimlerimiz her geçen gün artacaktır. Evraklarını tamamlamaları için verdiğimiz süre tamamlandığında işyerinde eksiklik gördüğümüz takdirde gerekli ceza-i müeyyideleri uygulayacağız” uyarısında bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.