Gezici Kütüphane her yere ulaşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Batman İl Halk Kütüphanesi’ne tahsis edilen içerisinde 2 bin adet kitap ve 5 bilgisayarın olduğu “Gezici Kütüphane” ile köylerde okuyan çocuklar artık kitaba daha rahat ulaşmış olacak.

Gündem Yayın: 07 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 07.07.2020 18:05:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Batman İl Halk Kütüphanesi’ne tahsis edilen içerisinde 2 bin adet kitap ve 5 bilgisayarın olduğu “Gezici Kütüphane”  ile köylerde okuyan çocuklar artık kitaba daha rahat ulaşmış olacak.  Müze Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, İl Müftü Vekili Ahmet Duran ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran katıldı. Vali Hulusi Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Batman’a tahsis edilen Gezici Kütüphane olarak kullanılacak ‘Mobil Kütüphane Aracı’nı ziyaret ederek,  Batman’da verilecek olan gezici kütüphane hizmetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye’de gezici kütüphane tahsis edilen 4 ilden birinin Batman olduğunu ifade eden Vali Şahin,  gezici kütüphanenin kırsalda çok önemli hizmetler yapacağının altını çizerek, “Köy okullarımızda okuyan çocuklarımız böyle gelişmiş bir kütüphane ve efektif bir internet hizmetinden yoksunlar. Burada yapılacak her türlü etkinlik çocuklarımızın ayağına kadar taşınmış olacak. Gezici kütüphane ’de bulunan 2 binin üzerindeki kitaplardan faydalanacaklar ve içerisinde bulunan bilgisayarlardan da internet hizmeti alacaklar. Çocuklarımız için o kütüphanenin ziyareti herhalde unutulmaz bir gün olacaktır” diye konuştu. Önümüzdeki haftadan itibaren gezici kütüphanenin belde ve köylerde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Vali Şahin, “Arkadaşlarımız iki haftalık programı hazırlamışlar. Çocuklarımız uzun zamandır örgün eğitimden faydalanamıyorlar. Okullarına, öğretmenlerine hasret kaldılar. Gezici kütüphanemiz onlara yeniden sınıf ortamını teneffüs ettirebilecek. Corona salgınına karşı da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Kütüphane Müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları ve gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir taraftan çocuklarımıza iyi bir gün geçirmeleri sağlanacak, bir taraftan da sosyal mesafeyi de  korumaya  özellikle özen gösterecekler” dedi. Konuşmasının sonunda kütüphanenin Batman’a kazandırılmasında başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere Milletvekili  Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür ve emeği geçen herkese de teşekkür eden Vali Hulusi Şahin,  Gezici Kütüphanenin, Batman’a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.