Gercüş Kırkat Göleti'nde kartpostallık görüntüler

Batman'ın Gercüş ilçesinde 1985 yılında sulama amacıyla yapılan Kırkat Göleti, son dönemlerdeki yoğun yağış nedeniyle taştı.

Gündem Yayın: 04 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 04.02.2020 15:13:46
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Batman'ın Gercüş ilçesinde 1985 yılında sulama amacıyla yapılan Kırkat Göleti, son dönemlerdeki yoğun yağış nedeniyle taştı.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN YARIŞA GİRDİLER

Gölete akın eden vatandaşlar, fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Yaklaşık 35 yıl önce sulama amacıyla kurulan Kırkat Göleti, sonbahar ve kış mevsimindeki bol yağışlar nedeniyle taştı. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, gölün şelale kısmında hatıra fotoğrafları çektirdi. Gölet etrafına gelen vatandaşlardan Mehmet Ali Dursun, geçtiğimiz yıllarda gölün mart veya nisan aylarında taştığını ilk defa bu yıl şubatın başında taştığını gördüklerini söyledi. Dursun, "Bahar mevsimi veya bahar mevsimi sonunda taşıyordu gölet, bu sene ise gerçekten çok erken taştı. Bu sene yağışların bol olması nedeniyle gölet taştı" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.