‘Gençlerimiz ihmal kurbanı olmasın’

Boğulma vakalarının yaşandığı Batman Çayında incelemelerde bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, gençlerin ihmal kurbanı olmaması için suyun etrafında riskleri önleyecek tedbirlerin alınmasını istedi.

Gündem Yayın: 29 Haziran 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 29.06.2019 13:38:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Şahin, beraberindeki heyetle her yıl havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakalarının yaşandığı Batman Çayında incelemelerde bulundu. Basına açıklamalarda bulunan Şahin, insanların hayati tehlikesinin bulunduğu Batman Çayı etrafında boğulma olaylarına önlem amaçlı yapılan kısmi bazı çalışmaların yaklaşık bir yıldır duraksadığını ifade ederek, çalışmaların ivedilikle tekrar kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirtti.

“YETERİNCE TEDBİR ALINMALI”

Batman Çayının insanlar için adeta bir risk taşıdığını belirten Şahin, “Maalesef son günlerde özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yine Batman Çayında boğulma vakaların yaşanmasıyla yüreklerimiz tekrar yanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde iki kardeşin boğulması Batman halkını hüzne boğdu, bizleri de müteessir etti. Su, Allah’ın bize verdiği bir nimettir, ancak yetkililerimizin bu suyu insanlarımızın menfaatine dönüştürmesi gerekirken gerekli projelerin geliştirilmemesinden dolayı bu su şu anda önümüzde bir risk olarak duruyor. İki yıl önce Batman Çayı etrafında duvarlar çekilmesi, kenarlarının mesire alanına dönüştürülmesiyle ilgili bir proje konuşuldu, çalışmalar başlatıldı. Şu anda da bir kısım çalışma yapılmış, fakat yaklaşık bir yıldır bu çalışmaya ara verilmiş. Bu sıcak günlerde Batmanlılar gerek piknik gerek serinlemek ve gerekse de yüzme amaçlı Batman Çayına geleceklerdir. Yeterince tedbir alınmazsa, bilinçlendirme veya korunaklar yapılmazsa her yıl yüreğimiz yanmaya devam edecek. Bu Batman halkının önünde büyük bir sorundur” diye konuştu.

“SUYUN ETRAFINDAN KUM ALINIYOR”

Batman’ın adeta sahipsiz bir kent olduğuna işaret eden Şahin, “Sahibi olsa bu canlarımızı yitirmeyeceğiz. Suyun etrafında riskleri önleyecek tedbirlerin alınması lazım. Suyun etrafından kum alınıyor, kumların alındığı yerde derin çukurlar oluşuyor. Su daha sonra bu çukurların üstünü kaplayınca nerenin sığ nerenin derin olduğu anlaşılmıyor. Gençler de bu çukurlara girince maalesef boğulma vakaları meydana geliyor ve yüreğimiz yanıyor. Bunun tedbirinin acilen alınması lazım. Her yaz mevsiminde boğulma vakaları yaşandığı halde Batman’da bir cankurtaranın olmayışı adeta ölümlere seyirci kalma anlamına gelmektedir. En azından suya girilecek mevsimin olduğu bu 2-3 ayda bir cankurtaran ekibinin belki 24 saat vardiyalı şekilde bu suyun kenarında tutulması lazım” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.