Geleneklerini yaşattılar

Güneydoğu illerinde Kürtçe ''Sere Sale'' olarak bilinen yılbaşı geleneğini yaşatan çocuklar, 13 Ocak gecesi çevrelerindeki daire ve apartmanları gezdi.

Gündem Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 17:51:17
Editör -
Okuma Süresi: 34 sn.
Google News

Güneydoğu illerinde Kürtçe ''Sere Sale'' olarak bilinen yılbaşı geleneğini yaşatan çocuklar, 13 Ocak gecesi çevrelerindeki daire ve apartmanları gezdi. Yılbaşı gecesinde yaşlı bir çiftin elbiselerini giyerek geleneği yansıtan çocuklar, kapı kapı dolaşıp hem aileleri güldürüyor, hem de harçlıklarını alıyorlar. Kapılarını çocuklara açan ve ikramlarda bulunan bazı aileler, “Çocuklar bu geleneği yaşattığı için çok mutluyuz. Bu geleneğin sürdürülmesi bizleri çok sevindirmektedir. Atalarımızdan gelen bu geleneğin sürdürülmesini istiyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.