Geleceğe nefes olacak

Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Geleceğe nefes ol’ kampanyası kapsamında Batman genelindeki etkinliklerle 50 bin fidan toprakla buluştu.

Gündem Yayın: 11 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.11.2019 18:23:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Geleceğe nefes ol’ kampanyası kapsamında Batman genelindeki etkinliklerle 50 bin fidan toprakla buluştu.

BATI RAMAN’A 22 BİN FİDAN

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası ile Batman genelinde 50 Bin fidan toprakla buluştu. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde 22 bin 500 fidan toprakla buluştu. Etkinliğe, Vali Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Şimşek, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Hulusi Şahin, batman genelinde 50 Bin fidanın toprakla buluştuğunu belirtti. Türkiye'nin dört yanında olduğu gibi Batman'da da 22 bin 500 fidanı toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vali Şahin, “Bugün 11 milyon fidanla ülkemizin vadilerini, ovalarını, dağlarını ağaçlandıracağız. Daha yeşil bir Türkiye’ye doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Dünyada orman varlığı artan ülke sayısı çok az ve bu ülkelerden biri de Türkiye. Yıllık yüzde 5 civarında orman alanları bakımından bir büyüme içerisinde ülkemiz. Bu büyük bir rakam. İnşallah ilerde çocuklarımıza daha yeşil bir ülke bırakacağız. Ağaç dikmek yetmiyor ağacı dikmekten ziyade ağaca bakmanın daha önemli. Fidanlarımızı sahiplenelim. Hepimiz daha yeşil bir Anadolu için elimizi taşın altına koyalım ağaç dikelim bakımını yapalım ağacı koruyalım ve ağacı sevelim” dedi. Yapılan konuşmaların ardından 22 Bin 500 adet fidan, toprakla buluştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.