‘Geçici alımlar kalıcı hale getirilmeli’

İşsizlik rakamlarının vahametin boyutunu gözler önüne serdiğini belirten HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, işsizliği azaltma adı altında yapılan geçici alımlar yerine alımların kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşam Yayın: 16 Ocak 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 16.01.2019 16:09:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Çetiz, işsizliğe yönelik kalıcı adımların atılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Çetiz, işsizliği azaltma adı altında yapılan geçici alımlar yerine alımların kalıcı hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Uzun zamandır ekonomik ve mali alanda yaşanan gelişmeler nedeniyle ekonomik bir kriz yaşandığını ifade eden Çetiz, "Uzun bir altyapısı olan bu durumun dış sebepleri olmakla beraber asıl sebep içten kaynaklanan sebeplerdir. Her sıkıntıyla beraber uzun vadeli ve kalıcı tedbirler alınması gerekirken işin tepesinde olanların geçici, günü kurtarma tedbirler yani pansuman tedbirlere başvurmaları sıkıntının bugüne gelmesine neden oldu" dedi.

"BASİT SİYASİ HESAPLAR YAPILMAMALI"

İşsizlik rakamlarının vahametin boyutunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Çetiz, "İşsizlik ile ilgili açıklanan son rakamlar işin vahametini kısmen ortaya koymaktadır. Üreticinin sırtındaki ağır vergi yükünü ve diğer giderleri hafifletmeli ve üreticiyi destekleyici çözümler geliştirilmelidir. İşsizliği azaltma adı altında geçici alımlar kalıcı hale getirilmelidir. Bunlar yapılırken basit siyasi hesaplar için yapılmamalıdır. Dış güçlerin istem ve baskısıyla getirilen ve halkımızın işsiz kalmasına, ekonomisinin çökmesine sebep olan kimi ürünlerdeki kota ve yasaklar ivedilikle kaldırılmalıdır. Kimi bölgelere ve kimi üretim alanlarına pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.