Gaziler Çanakkale’den döndü

Batman Üniversitesi tarafından Batman Valiliğinin desteği ile organize edilen “Birlik Beraberliğimizin Sembol Şehri Batman'dan Kahramanlık Şehri Çanakkale'ye Gazilerimizden Şehitlerimize Saygı Ziyareti” etkinliği ile Çanakkale’ye giden gaziler Batman’a döndü.

Gündem Yayın: 15 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 15.10.2019 18:16:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi tarafından Batman Valiliğinin desteği ile organize edilen “Birlik Beraberliğimizin Sembol Şehri Batman'dan Kahramanlık Şehri Çanakkale'ye Gazilerimizden Şehitlerimize Saygı Ziyareti” etkinliği ile Çanakkale’ye giden gaziler Batman’a döndü. “Birlik Beraberliğimizin Sembol Şehri Batman'dan Kahramanlık Şehri Çanakkale'ye Gazilerimizden Şehitlerimize Saygı Ziyareti” kapsamında otobüsle Çanakkale’ye uğurlanan gazilerimin ilk durağı Başkent Ankara oldu. Gaziler Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Anıtkabir’i ziyaret etti. Ankara gezisinin ardından Bursa’ya geçen gaziler, tarihi Bursa Ulu Camisi’ni ziyaret etti. Bursa programının ardından Çanakkale’ye geçen gaziler, Çanakkale deniz ve kara savaşlarının yaşandığı alanları üç gün boyunca gezdi, şehitlikleri ziyaret ederek şehitler için dua etti. Gaziler ziyaret kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Piyade Alayı, Yahya Çavuş Şehitliği ve Seyit Onbaşı Anıtı’nı ziyaret ettiler. Üç günlük Çanakkale ziyaretinin ardından dönüş yoluna geçen gaziler Balıkesir’de Kaz Dağları’nda dinlendi.  Batman Valisi Hulusi Şahin ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a gaziler adına teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yahya Görmüş, “Bizleri atalarımızla buluşturdukları için sayın Valimize ve sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Atalarımızın 1915’te canları pahasına korudukları ve 7 düvele teslim etmedikleri bu ülkeyi bizler de 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı ile bir kez daha düşmanın girişine engel olduk. Bugün de bizlere 1915’te bu vatan toprakları için canlarını veren atalarımızın mezarlarını ziyaret etmek, göğüs göğüse çarpıştıkları yerleri, mevzileri görmek nasip oldu. Allah bu fırsatı bize sunan büyüklerimizden razı olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.