GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Hulusi Şahin, çok sayıda siyasi, bürokrat ve STK temsilcisi, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajlarda, medyanın önemine değinildi.

Yaşam Yayın: 09 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 09.01.2022 22:46:53
Editör -
Okuma Süresi: 14 dk.
Google News

MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR, “BASIN ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”

“Kamuoyunun bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalığın artması süreçlerinde bugüne kadar önemli bir görev üstlenmiş olan basın; inanıyorum ki bundan sonra da bu görevi üstlenmeye devam edecektir. Zaman mefhumu gözetmeksizin kamuoyunun yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan basın mensupları; fedakârlık, sorumluluk ve özveri isteyen son derece önemli bir mesleği icra etmektedirler. Basın çalışanlarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslek ilkelerini dikkate alarak, kamuoyunu hızlı, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk esaslarına bağlı bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

VALİ ŞAHİN, “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

“En zor şartlar altında çalışan gazeteciler, gerektiğinde canlarını hiçe sayarak toplumu gerçeklerle buluşturmanın ve doğru haberi insanlara ulaştırabilmenin onurlu mücadelesini veriyor. Kamuoyunun haber alma hakkı ve doğru bilgilendirilmesi söz konusu olduğunda basın özgürlüğü; hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz, istismar edilmesine ve kara propaganda malzemesi yapılmasına asla müsaade edemeyeceğimiz bir kavram. Gazete ve televizyonlara günümüzde eklenen internetle birlikte haberin daha geniş kitlelere ulaşmasının da yolu açıldı. Ancak gazetecilik söz konusu olduğunda bu imkanların meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati önem taşıyor. Dezenformasyon ve yalanla gerçeğin savaşında gazetecilere büyük sorumluluk düşüyor. Bilginin baş döndürücü bir yayılma hızına ulaştığı çağımızda, doğru ve dürüst habercilik anlayışının her zamankinden daha kıymetli hale geldiğine hep birlikte şahitlik etmekteyiz. Toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak kamuoyunu bilgilendiren ve demokrasimize katkıda bulunan hakkaniyet sahibi gazetecilerimizin ülkemizdeki barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde payı tahmin edilenin çok ötesinde. Özellikle, son yıllarda dünyayı etkisi altına alan zorlu pandemi koşullarında tüm insanlığın gerçek bilgiye ulaşabilmesi için fedakarca görevini yerine getiren habercilere şükran borcumuz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”

AK PARTİ İL BAŞKANI GÜR, “GÖREVLERİ PEŞİNDE KOŞUYORLAR”

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım.”

ARSLAN, “MEDYA EKONOMİK AÇIDAN ZOR GÜNLER YAŞIYOR”

 “61 Yıl önce devreye giren basın çalışanlarına iş güvencesi ve çalışma özgürlüğü getiren 212 sayılı yasa ile basının gücü arttı. Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi. Dördüncü kuvvet olan basın etkisizleştirilerek hakları teker teker ellerinden alındı. Medyamız maalesef bugün ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Yüzlerce gazete ve televizyon kapandı. İşsiz gazetecilerin sayısı onbinleri aştı. Bizim açımızdan sevindirici olan, hala son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. Başta yerel gazeteler olmak üzere medya kuruluşlarına daha fazla destek verilmesinin ülke demokrasisine katkı sunacağına inanıyoruz. Bir gün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Sırf bu yüzden bile tüm yurttaşlarımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

ATAY, “HALK, BASINA; BASIN DA HALKINA SAHİP ÇIKMALI”

“Batman Basını, dinamik ve genç yapısıyla mecliste sık sık anılırken ve yurdun dört bir yanında örnek gösterilirken Batman’da ise ne yazık ki hak ettiği değeri ve desteği görememektedir. Gecesini gündüzüne katan, sokak sokak gezerek haber kovalayan, resmi tatil ve bayram demeden yılın her gününü mesleğine adayarak geçiren meslektaşlarımızın özveri ve fedakârlıkları görülmelidir. Batman Basını, halkçı haber anlayışı, Batman’ı dünyaya iyi yönleriyle servis eden haberciliği ile örnek teşkil ederken, halkın haber alma hakkını yerine getirmek için de yoğun tempoyla koşuşturan meslektaşlarımızdan oluşmaktadır. Özgür basın ortamının henüz tam olarak yerleşemediği, sansürün tam olarak ortadan kaldırılamadığı günümüzde, yerel halkın kendi basınına sahip çıkıp desteklemesi, hayati önem taşımaktadır. Batman’da sahada çalışan gazeteci meslektaşlarımızın, halkın çıkarlarını koruma, halkın haber alma hakkını yerine getirme, kentin sorularını gündemleştirerek çözümlerine katkı sunma, bireysel çıkarlar yerine toplumsal çıkarı gözetecek haberler sunma sorumluluğuna karşı, Batman halkının da sahada olan ve haber peşinde koşan meslektaşlarımızın gazetelerine abone olması, Her Eve ve İşyerine Bir Yerel Gazete kampanyası için güç birliği yapması, çalışan gazetecilere motive edici her tülü manevi desteği sunması beklentimizdir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle hayatını bu mesleğe adayan fedakâr ve özverili meslektaşlarımızı yürekten kutluyor, mücadelelerinde yanlarında yer aldığımızı hatırlatmak istiyorum.”

UYANIK, “GAZETECİLİK FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEK”

“Gazetecilik fedakarlık isteyen, ağır şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslek. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini özveriyle yerine getirmektedirler. Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.”

MARUF YALÇIN; “BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARINDANDIR

“Basın, demokrasinin temel taşlarından bir tanesidir. Kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmesi demokratik ülkelerin en belirgin göstergesidir. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan, toplumun bilgilendirmesi noktasında oldukça önemli bir meslektir. Savaşlarda, depremlerde, sellerde, pandemi sürecinde nasıl sağlık çalışanlarımız ön plandaysa toplumun bilgilendirilmesi için de basın emekçileri ön safta çalışıyor. Bizleri her zaman doğru bilgiye ulaştıran gazetecilerimizin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının da bir an önce hakkaniyet içerisinde düzenlenmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle toplumun doğru bilgilendirilmesi ve aydınlatılması, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesi gibi önemli görevler üstlenen gazetecilerimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyoruz.”

MUSTAFA YILDIZ; “YOĞUN EMEK SARFEDİYORLAR”

“Bir çok zorluklar altında çalışan bir çok badire atlatan emek sarf eden, bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım.”

CUMA DİŞİKIRIK; “GAZETECİLİK ÖNEMLİ BİR MESLEKTİR”

“Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir. Bu vesileyle; Batman halkına sunmuş oldukları hizmetten dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.”

TANAL, “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANAMAZ OLDU”

“Ülkemizdeki iletişim fakülteleri, her yıl binlerce mezun veriyor. İletişim mezunlarının ancak yüzde 5’i kadarı medya sektöründe kendine yer bulabiliyor. İletişim fakültesi mezunlarının çoğu başka alanlara yönelmek durumunda kalıyor. Kendi mesleğini icra edemeyen iletişim mezunları, kanayan yaramızdır. İşsizler sınıfına dahil olmayan basın emekçileri ise düşük ücretle ve güvencesiz olarak çalışmak zorunda kalıyor. Ülkemizde gazetecilerin yarına işsiz çıkmayacağının garantisi yok. Ağır çalışma koşulları, her an işine son verilme korkusu yaşamak, emeğinin karşılığını almamak, basın emekçilerinin rutinini oluşturmaktadır. Yerel basın tamamıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Birçok yerel basın kuruluşu, kapanmanın eşiğine geldi. Devletin yerel gazetelerin, yerel televizyonların yok olmaması için acilen yol haritası belirlemesi gerekmektedir. Yerel basının yok olması, mahalli renklerin yok olması anlamına gelecektir. Ulusal basında yer almayan birçok mesele, sorun, yerel basında kendine yer bulmaktadır. Yerel basını ayakta tutmazsak, halkın haber alma özgürlüğü zedelenecektir, demokrasimiz daha da zarar görecektir.”

PAMUKÇU, “GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

ERGİN, “BASIN ÖNEMLİ VE GEREKLİ BİR MESLEKTİR”

“Gazetecilik, fertlerin, yerelde ve dünya genelinde meydana gelen gelişmelerden haberdar olması, toplumun haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olması için önemli ve gerekli bir meslektir. Eğitim-Bir-Sen olarak, basın çalışanlarının, daha geniş yasal hak ve imkânlara sahip olmalarını istiyoruz. Mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.”

ÖZPERK, “BASIN TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR MİSYON YÜKLENMİŞ”

 “Günümüzün vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü zorlu şartta kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek adına önemli bir görevi icra etmektedir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, ilkeli, şeffaf, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar. Batman’da yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendiren, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde ve tanıtımın da etkin bir rol üstlenen basın mensuplarımız, bundan sonra da görevlerini aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve tanıtımına katkı sağlamaya devam edecektir. Bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

POLAT, GAYRET VE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI TAKDİR EDİYORUM”

“Yerel basını bu zor süreçte STK, Oda ve halk olarak desteklememiz ve yanlarında olmamız lazım halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, demokrasinin temel unsurlarından birisidir. Gazetecilik mesleği her türlü zorlu koşulda, günün her saatinde halkı aydınlatmak için haber peşinde koşarak halkımızı gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, vatandaşların isteklerini de yansıtmaktadır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için her zaman yol gösterici değerler olmuştur. Biz basını ‘ortak akıl’ ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyoruz. Kamuoyunun vicdanı ve sesi olan, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan tüm basın emekçisi habercilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarız.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.