Gazeteciler günü kutlanıyor

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki yönetici ve STK temsilcileri, gazetecilerin gününü kutladı.

Yaşam Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 16:41:08
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

GAZETECİLER UNUTULMADI

Batman’daki yöneticiler, sivil toplum kuruluşu ile siyasi partiler basın açıklamalarıyla ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler’ gününü kutladı. Mesajlar şöyle;

“BASIN KANUNU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Gazetecilik Mesleğinin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna vurgu yapan Eş Başkanlar Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, son yıllarda onlarca gazetecinin görevlerini yaparken yaşamını yitirdiğini, yüzlerce gazetecinin ise cezaevlerini atıldığını hatırlattı.  Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması için gece-gündüz demeden çabalayan, bu uğurda yaşamları ve özgürlüklerini yitiren basın mensuplarının emeğini saygıyla karşıladıklarını belirten Eş Başkanlar; “Bir satır haber, bir kare fotoğraf için saatlerini harcayan, basın meslek ilkeleri doğrultusunda mücadele eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten duygularımızla kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz” dediler.

“ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

AK Parti İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Gür, yazılı açıklamasında, gazetecilerin zor şartlar altında toplumun haber alma özgürlüğü için her türlü fedakarlığı yaparak çalıştıklarını kaydetti. Gür; "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım" dedi.

 

PAMUKÇU’DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Pamukçu; “Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

“MESLEK İÇİN ANLAMLI BİR GÜN”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Batman İl Temsilcisi, Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Ercan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajında Arslan şu ifadelere yer verdi, “10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkân sağlıyordu. Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi. Bizim açımızdan sevindirici olan, Batman’da son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. Bir diğer sevindirici nokta da asgari ücretteki iyileştirmedir. Çünkü basın çalışanlarımızın büyük bölümü asgari ücretle çalışmaktadır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım.”

“GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

PAK Batman İl Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. PAK Batman İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada; “Günümüz dünyasında hızla gelişen kitle iletişim araçları ve basın kuruluşları,  kişi ve toplumların bilgi alma ve yayma  özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Ancak ülkemizde ve dünyanın bir çok bölgesinde basın ve çalışan gazeteciler sansür ,oto sansür, yasaklama,  gazetecilerin çalışmalarını engelleme ve çeşitli yollarla  baskılama  ile karşı karşıyadırlar. Bu da toplumun bilgi alma ve yayma hakkını ve demokrasinin gelişimini engellemektedir. İfade ve basın özgürlüğünün evrensel standartlarda eksiksiz sağlandığı, gazetecilerin güvenle çalıştıkları bir ortam oluşturulması ve bu anlamda yasal düzenlemelerin basını daha etkin bir duruma getirebilmesi dileklerimizle  10  Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyoruz” ifadelerine yer verildi. “GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri kutlandığını belirten Özperk, Batman’da hizmet veren basın mensuplarının işlerinin daha zor olduğunu söyledi. Özperk; “Batman basını Türkiye genelinde çok iyi bir pozisyondadır. Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettikleri basın ve yayın hizmeti için basın mensupları zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedirler. Bu bağlamda ilimizde faaliyet gösteren, yayın hayatını sürdüren ve her alanda emek vererek çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim” dedi.

“GAZETECİLER TOPLUMUN AYNASIDIR”

Batman Hak-İş / Hizmet-İş İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Söğüt; “Batman’da zor şartlar altında kamu görevi yapan, halkın sesi, kulağı ve dili olan tüm gazetecilerin gününü kutluyorum. Bölgemizde zor şartlar altında çalışan emekçi basınımız, her şeyin en iyisini hak ediyor. Emek mücadelemizde işçilerimizin gür ve güçlü sesi olan basın ve yayınımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sendika olarak her zaman emekçi basınımıza minnettarız. Bu vesileyle 10 Ocak Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlar, hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.