“Fuat Sezgin’i fener olarak görmek lazım”

Batman’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin" konulu konferans düzenlendi.

Gündem Yayın: 01 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 01.01.2020 19:11:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin" konulu konferans düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa; Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Şemsettin Dursun, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, 2019 yılının "Fuat Sezgin" yılı olarak ilan edildiğini ifade ederek, Fuat Sezgin'i anmak ve anlamak 2019 yılından ibaret olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilere, Fuat Sezgin ve onun gibi büyük alimleri kendilerine birer rol model olarak almaları konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Şahin,  “Sayın Valimiz, yıllardır buna emek veriyor. Fuat Sezgin’i anlatmayı kendine misyon edinmiş. Bu misyonun sonucu olarak diyar diyar geziyor ve siz gençlere bir istikamet çizmeye çalışıyor. Siz eğer kendinize bir gelecek, rota ve istikbal çizmezseniz, bir istikamet belirlemezseniz, ürettiğinizin ve okuduğunuzun bir anlamı olmaz. Öncelikle şu temel soruları cevaplamanız lazım; ben kimim ve bu hayattan beklentim nedir? Nereye gidiyorum ve neyin bir parçasıyım? Bunlara cevap verdiğiniz zaman, hayatınızın bir anlamı olur. Merhum Fuat Sezgin bunun büyük bir örneğiydi. Bugün hala onu konuşuyoruz ve konuşmaya da devam edeceğiz. Çünkü eserleri ile yaşıyor. Sizler de öyle olun” diye konuştu.  Konuşmaların ardından Araştırmacı Yazar ve Emekli Vali Adnan Yılmaz, "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin" konulu bir sunum yaparak,  Sezgin'in hayatını ve İslam Bilim Tarihine ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.