“Fransa’nın İslam’a karşı sicili bozuktur”

HÜDA-PAR Batman İl Teşkilatı, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam’a yönelik ifadelerine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 23 Ekim 2020 - Cuma - Güncelleme: 23.10.2020 18:09:49
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

HÜDA-PAR Batman İl Teşkilatı, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam’a yönelik ifadelerine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasını Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz okudu. Kadın erkek çok sayıda insanın katıldığı basın açıklamasına, HÜDA PARlı Kayapınar Belediye Başkanı Samir Özhan, İl Başkanı Davut Şahin, İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı M. Beşir Şimşek, Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Salih Güzel katıldı. Parti binası önünde basın açıklamasını okuyan Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz, Macron'un İslam’ı hedef alan sözlerini kınadı. Açıklamayı okuyan Merkez İlçe Başkanı Durmaz; “Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu İslam ve Müslümanlar olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık açık bir savaşa dönüştürmüştür. Fransa’nın hem insanlığa, hem de İslam’a karşı sicili çok bozuktur. Son iki asırda başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiş, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uygulamıştır. Şu andaki refah ve zenginliğini, halen sömürmekte olduğu İslam topraklarına borçludur. Müslümanlar bunların hiç birini unutmuş değildir. Fransa halen bunların hesabını vermemiştir.  Aynı şekilde önceden sömürgesi olan Orta Afrika Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Ekvator Ginesi, Benin, Burkina Faso, Gine, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Çad, Kongo, ve Gabon gibi Afrika ülkeleri Fransa'ya hala sömürge vergisi ödeyen ülkelerdir” dedi.

“İSLAM’A KARŞI BU SAVAŞI KAZANAMAYACAKLAR”

Fransa, Afrika’da uygulamış olduğu tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara karşı uygulamaya çalıştığını ifade eden  Durmaz, şöyle devam etti : “Her türlü misyonerlik ve ifsat faaliyetleriyle dinlerinden koparamadığı Müslümanlara ‘terör ve aşırılıkla mücadele’ adı altında her türlü baskı ve ayrımcılığı yapmakta, Charlie Hebdo gibi İslam düşmanı basın ve medyayı himaye ederek onları cesaretlendirmektedir. 2015 yılında Paris’te Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıların ardından çıkarılan OHAL ve Terörle Mücadele Yasası, İslam’a ve Müslümanlara karşı devlet eliyle bir cadı avına dönüştürüldü. Okullarda başörtü, çarşı ve pazarda ‘burka ve peçe’ yasaklandı. Müslümanların cami, dernek, lokal ve okul gibi kurumlarının kapatılması, adli makamların elinden alınarak valilerin keyfi kararlarına bırakıldı. 23 ay süren OHAL ve ardından çıkarılan ‘Ayrımcılıkla Mücadele Kanunu’ ile 152 kafe, 15 mescit, 12 kültür merkezi ve 4 okul kapatıldı. Onlarca kişi gözaltına alındı ve sınır dışı edildi. Müslümanlar her tarafta şiddet ve tacizlere uğradı. Fransa’da yapılan bir araştırmaya göre, yaklaşık her iki Müslümandan biri, tesettürlü kadınların %60’ı hayatlarında en az bir defa ayrımcılığa maruz kalırken, ömürleri boyunca hiç başörtüsü takmayan kadınların %44’ü de bu ayrımcılığa uğramaktan kurtulamadı. Fransa’daki bütün cami, lokal, okul ve kurumlar, her türlü kontrol ve ağır denetimlere tabi tutulmaktadır. İslam’a ve kutsal değerlerine her türlü hakaret ve düşmanlık himaye görürken, Filistin’i işgal eden, Filistin halkına soykırım uygulayan siyonist rejimi eleştirmek ise anti semitizm diye yasaklanmıştır. Bununla birlikte Fransa başkanı Macron,  ‘Fransa Müslümanı’ adıyla kendilerine göre bir Müslüman tipi oluşturmaya çalışmaktadır. İçişleri Bakanı ise market raflarında ‘helal gıda’ reyonunun bulunmasını hazmedemediğini, Charlie Hebdo’nun rezil karikatürlerinin okullarda öğrencilere gösterileceğini ve kitaplara girebileceğini söylemektedir. Bütün bunlar İslam ve Müslümanlara açılan topyekûn bir savaştır. Avrupa ülkelerinde Müslümanlara mal edilmeye çalışılan şaibeli saldırılar, İslam’ı Batı’da yok etme projesinin bir parçasıdır.  Avrupa ve Fransa, İslam’a karşı açtığı bu savaşı kazanamayacaktır. Aziz İslam’a karşı mücadele edenler, dün olduğu gibi bugün de kaybedenlerden olacaktır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.