Fıstıkçılık yaygınlaşıyor

Batman merkez ve ilçelerinde yapılacak fıstık bahçeleri aşılama programı kapsamında kent fıstık yetiştiriciliğinde iddialı konuma getirilecek.

Yaşam Yayın: 27 Mayıs 2018 - Pazar - Güncelleme: 27.05.2018 14:28:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HEDEF FISTIK İHRACATI

Batman’da yapılacak aşılama çalışmaları kapsamında il merkezine bağlı köylerde 8 bin, Beşiri’ye 26 bin, Hasankeyf’e 4 bin, Gercüş’e 26 bin, Sason’a 10 bin, Kozluk’a 26 bin adet fıstık çöğürüne aşılama çalışmaları yapılacak. Gerekli şartları taşıyan bahçelerde aşılanacak fidan sayısının alt sınırı 60, üst sınır ise 400 adet olarak belirlendi. Yapılacak aşılama çalışmalarının tamamı anlaşma yapılan yüklenici firma tarafında yapılacağından dolayı bu projeden faydalanacak olan yetiştiriciler tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak. Sason İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyyüp Aktaş, “İlçemizde fıstık yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimiz, dilekçe ile müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacaktır. Bu projede yer alan aşılama tamı ücretsiz yapılacak. Bu fıstık projesi sayesinde ilimizin 3-5 yıl içerisinde fıstık ihraç edecek illerin arasına gireceğine inanıyorum. Fıstık çok önemli bir geliri olan bir üründür. Muhafazası, satışı ve bakımı çok kolay olan bir üründür. Çiftçilerimizin talep etmesi durumunda ilçemize gönderilecek aşı gözünde sayıyı artırabiliriz” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.