Fıstık üreticileri destek bekliyor

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, kentte fıstığın gelişmesi ve yaygınlaşması için fındığa verilen desteğin fıstık için de verilmesini istediklerini söyledi.

Yaşam Yayın: 12 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 12.03.2019 17:26:18
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Google News

Fıstık dikim alanlarının 60 bin dekara çıktığı Batman'da fıstık, son yıllarda adeta çiftçilerin gözde ürünü haline geldi. Mısır, arpa, buğday ve mercimek üretiminden yeteri kadar gelir elde edemeyen Batmanlı çiftçiler, yüksek gelir getirmesi nedeniyle fıstık ekimine yönelerek tarlalarını fıstık ağaçlarına dönüştürdü. Akdaş, Batman'da fıstığın daha da gelişmesi ve yaygınlaşması için fındığa verilen desteğin fıstık için de verilmesini istediklerini söyledi. Batman'da yüzlerce çiftçinin fıstık ekimi yaptığını, fıstığa rağbetin her geçen gün arttığını aktaran Akdaş, ilk fıstık ekimi yapan çiftçilerin en az 7 yıl ürün elde edemediğini, ilk ekim dışında fıstık üretimi yapan çiftçilere destek verilmediğini kaydetti. Akdaş, ilk fıstık ekimi yapanların dışındakilerine de destek verilmesini istediklerini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.