Fırtına Batman'ı etkiledi

Dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve tipi Batman'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kent merkezindeki Yenişehir ve Kardelen mahallelerinde fırtına nedeniyle bir çok binanın çatısı uçtu.

Gündem Yayın: 19 Ocak 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 19.01.2022 15:36:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve tipi Batman'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kent merkezindeki Yenişehir ve Kardelen mahallelerinde fırtına nedeniyle bir çok binanın çatısı uçtu.

Fırtına çatıları uçurdu, ağaçları devirdi

Yaşanan kar yağışı, fırtına ve tipi sonucu kapanan köy ve mezraların yolunu açmak için ekipler aralıksız çalışıyor. Gercüş-Midyat karayolunda bir tır ve özel aracın çarpışması ile özel araç sürücüsünün kazadan yaralandığı belirtildi. Yaralanan şahıs Gercüş Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Batman'a sevk edildiği bildirildi. Batman'a bağlı Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde de kar yağışı ve fırtınanın hayatı olumsuz etkilediği bildirildi. Dün Batman ve etrafında etkili kar yağışı sonrası gece saatlerinde yerini fırtına ve tipiye bıraktı.Batman ve ilçelerine bağlı bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, şehrin yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerde ise fırtına bir çok binanın çatısını uçurdu. Üniversite yolu üzerinde bulunan otobüs durakları yerinde sökülerek fırtına nedeniyle tuz-buz oldu. Kent merkezindeki bir çok enerji hatlarının kopması sonucu enerji hatlarında yaşanan kesintiler nedeniyle elektrik, doğalgaz ve su kesintileri yaşandı. Batman merkezde kurulması gereken semt pazarları da yaşanan fırtına nedeniyle kurulamadı. Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çok vatandaş ve öğrenci günü evlerinde geçirdi. Semt pazarları, yaşanan fırtına nedeniyle kurulamadı. Öte yandan şiddetli rüzgarda bir binanın çatısı uçtu, bir iş yerinin tabelası yerinden söküldü ve elektrik telleri koptu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.