Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Düşünce ve İnanç Platformu, Filistin şehitleri için Batman Yıldız Camiinde gıyabi cenaze namazı kılıp, basın açıklaması yaptı.

Gündem Yayın: 14 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 14.05.2021 14:10:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Programa siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve cami cemaati katılım sağladı.  Kılınan Gıyabi cenaze namazından ve edilen dualardan sonra, basın açıklamasına geçildi. Giriş konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Batman İl Başkanı Lokman Özkan yaptı. Basın açıklaması ise Platform Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz tarafından okundu. Yapılan açıklamada;  “Şehitlerimiz var, çocuk şehitlerimiz, şehit olmak için çok küçük olan şehitlerimiz. Sevmeye doyamadığımız, bakmaya kıyamadığımız, koklarken titrediğimiz minik yavrularımız, koca koca bombalarla evleriyle birlikte havaya uçuruluyor. Terör devleti İsrail, hiçbir ahlaki ve insani değere saygı göstermeden, dünyanın en ağır soykırımını işliyor! Çocuk, kadın, ihtiyar, cami okul hastane ne bulduysa bombalıyor! Eyyyy Müslüman devletlerin kukla başkanları! Yemlendiğiniz akıl, size susmanızı, halkı susturmanızı, kınıyoruz diyerek olayı geçiştirmenizi emrediyor. Emrine amade olduğunuz bu akılla birlikte kahru perişan olmanız yakındır inşallah! Bu zulmün, bu vahşetin, bu soykırımın sebebi, sizin kuklacılara biat etmenizdir! Aksa’da ki işgalin en önemli nedenlerinden biri de Mekke’nin işgal altında olmasıdır! Mekke feth edilmeden, Aksa özgürleştirilemez! Kahire özgürleştirlmeden Kudüs fethedilemez! Şam Kabe’ye dönmedikçe, ilk kıblemiz bize döndürülemez! Kendimizi ve başımıza lider diye koyulanları sorgulamalıyız! Kime hizmet ediyorlar? Bağırmakla olmaz diyorlar! Evet, sadece bağırmakla olmaz ama bağırmadan hiç olmaz! Bağırmadan kitleler harekete geçmez. Kitleler harekete geçmeden, devletler kıllarını kıpırdatmaz! Tüm kardeşlerimizi, bağırmaya davet ediyoruz, acımızı, hüznümüzü, yaramızı haykırın! Arabistan’da, Mısır’da Ürdün’de Şam’da Yemen’de ve İslam’ın son son kalesi Anadolu’da… Büyük Komutan Selahaddin ne diyordu? Sabah namazına gelenlerin sayısı, Cuma namazına gelenlerin sayısını bulmadıkça sefere çıkmam! Çünkü biliyordu ki Yahudi, camiye gelmeyen Müslümandan korkmaz, saf tutmayandan ürkmez, namaz kılmayanı adam yerine bile koymaz! Şunu da unutmayalım, dünya beşten büyüktür! Dünya birden çok daha büyüktür! Büyük Şeytan’ın küçük aklı İsrail, 1 olmaya çalışıyor! Halbuki Yüce Allah Kuranı Kerimde: Ey Rasûlüm, o kâfir olan Yahudî'lere de ki; “-Siz muhakkak mağlûp olacaksınız ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. O cehennem ne kötü bir yerdir!... (Ali İmran 12) Ey Allahım, sen o cehennemi, bu dünyada da bizim ellerimizle onlara yaşat! Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, yaralılarımıza şifa diliyor, Zulme direnen kahraman Filistinli kardeşlerimizi selamlıyor, terör devletini şiddetle telin ediyoruz!” denildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.