FIRINCILAR ZOR DURUMDA

Özellikle un ve odun fiyatlarındaki artışın ardından zor günler geçirdiklerini belirten kentteki fırıncılar, yüksek maliyetler yüzünden kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirttiler.

Yaşam Yayın: 20 Eylül 2018 - Perşembe - Güncelleme: 20.09.2018 16:38:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son günlerde artan maliyetler yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten kentteki fırıncılar, un, maya, yağ, odun ve tuz fiyatlarının yükselmesine rağmen ekmek fiyatlarına zam yapılmadığını diple getirdiler. Kullandıkları ürünlerin fiyatlarının iki ay içerisinde fahiş bir şekilde arttığına dikkat çeken fırıncı esnafı, çözüm bulunmaması durumunda birçok fırının kapanmak zorunda kalacağını ifade ettiler. Yetkililere çağrıda bulunan fırıncı esnafı, fiyatlar konusunda sıkı denetim olması gerektiğini belirttiler. Son zamların fırıncı esnafını çok etkilediğini dile getiren Halit Güneş, “Un, odun, maya ve tuzun fiyat artışları nedeniyle fırıncı esnafı zor bir durum geçiriyor. Un 70 TL’den 110 TL’ye yükseldi, ayrıca odununda 400 TL’den 600 TL’ye yükselmesi ve mayanın da 40 TL’den 65 TL’ye yükselmesi sebebiyle fırıncı esnafı zor dönem yaşıyor. Yapılan son zamlarla birlikte ekmeğin fiyatının aynı olması bizi kötü etkiliyor. Fiyatların artışıyla beraber fırıncı esnafı kepenk kapatma durumuna geldi. Yetkililerin bu konuya bir an önce el atmasını talep ediyoruz” dedi. Fırıncı Şakir Sönmezsoy ise, “Birçok üründe haksız zam var. Şu anda unumuz neredeyse yüzde 100 artmış ve ekmek aynı fiyattadır. Bizim gibi birçok esnaf var piyasadaki haksız zamdan etkileniyorlar. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Ya unun fiyatı indirilsin ya da ekmekte aynı derecede fiyatı artsın. Yüzde kaç una zam geldiyse ekmeğe de o kadar zam gelsin veya unun fiyatını indirsinler ekmeğe zam yapmasınlar” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.