‘Ezan evrensel bir çağrıdır’

ASRİAD Batman Şube Başkanı Nihat İpekyüz, Türkçe ezan tartışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yaşam Yayın: 11 Kasım 2018 - Pazar - Güncelleme: 11.11.2018 16:46:24
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın gündeme getirdiği talep, ‘CHP zihniyetinin bilinçaltını deşifre etmiştir’ diyen İpekyüz, Danıştay’ın aldığı skandal and kararından sonra CHP zihniyetinin Türkçe ezan talebini gündeme getirmesini tek parti dönemine olan özlem olarak değerlendirdiklerini ve şiddetle kınadıklarını ifade etti. Ezanın evrensel bir çağrı olduğunu ve dünyanın her yanında orjinal şekli ile okunduğunu belirten İpekyüz, “Namaz ve camii ile bağı olmayanların ibadetlere müdahalesini bağnazlık olarak nitelendiriyoruz” dedi.

İpekyüz, Öztürk Yılmaz’ın bu senaryonun figüranı olduğunu ve halkın sert tepkisi nedeniyle harcandığını ifade etti. CHP’nin salt bir parti olmaktan ziyade bir  zihniyet olduğunu ve bu zihniyetin bilinçaltının bu talep sonucunda deşifre olduğunu belirten İpekyüz, 15 Temmuz gecesi ezanı susturamayanların halk tarafından ilelebet susturulacağını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.