‘Evliliğe İlk Adım’ semineri yapıldı

Batman İl Müftülüğü yeni evlenen ve düğün hazırlığında olan çiftlere yönelik ‘Evliliğe ilk Adım’ seminerinin ilkini düzenledi.

Gündem Yayın: 06 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.01.2020 16:07:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman İl Müftülüğü  yeni evlenen ve düğün hazırlığında olan çiftlere yönelik ‘Evliliğe ilk Adım’ seminerinin ilkini düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumda dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik ediyor. İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşmasıyla devam etti. İl Müftüsü Erhan; “Aile kurmak için yola çıkıldığında kalpler, gönüller huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birlikteliktir.

İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikahla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükun ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O’nun varlığının delillerindendir” diye konuştu. Daha sonra seminer İl Vaizleri M. Sait Altın, “Ahirete Uzanan Birliktelik” ve Yunus Yalçın ise,  “Ailemin İletişim Dili” konulu sunumlarını yaptılar. Öte yandan nişanlı ve yeni evli çiftlerin istifade ettiği “Evlilikte İlk Adım” seminerlerine  4 hafta boyunca devam edileceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.