Eski Hasankeyf’in elektrik serüveni sona erdi

Batman’ın Ilısu Barajı’nın göl suları altında kalmaya başlayan Hasankeyf ilçesi tamamen boşaldı.

Yaşam Yayın: 24 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 24.02.2020 16:06:31
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Google News

 İlçe sakinlerinin kendileri için oluşturulan yeni yerleşim alanına taşınmasının ardından, Dicle Elektrik sular altında kalacak olan eski Hasankeyf’e enerji taşıyan iletim hatları ve direklerini topladı. 1978 yılında elektrikle tanışan antik kentin 42 yıl süren enerji serüveni de böylece sona ermiş oldu

YENİ HASANKEYF’E 10 MVA’LIK ŞEBEKE

Dicle Elektrik, Hasankeyf halkının bundan böyle yaşamını sürdüreceği yeni yerleşim alanında 10 MVA gücünde modern bir şebeke kurdu. İletim hatlarının tamamının yeraltından geçtiği yeni şebeke 19 kabin tipi trafodan oluşuyor. Cadde ve sokak aydınlatmalarının da en iyi şekilde yapıldığı yeni yerleşim bölgesindeki 900 aboneye Dicle Elektrik tarafından kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi veriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.