Eşbaşkanlardan ilk açıklama

Dört günlük gözaltı süresinin ardından hakim karşısına çıkan ve serbest kalan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, ortak basın açıklaması yaptı.

Gündem Yayın: 27 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2020 20:58:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dört günlük gözaltı süresinin ardından hakim karşısına çıkan ve serbest kalan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, ortak basın açıklaması yaptı. Ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Halkımızla daha önce paylaştığımız gibi önceki kayyum 60 milyon borç ile belediye ye el koymuştu. Biz 307 milyon borç ile devraldığımızı Batman halkına duyurmuştuk. İller Bankasının Batman Belediyesinden yapacağı kesintiler Haziran ayı itibarı ile bitmektedir. Tüm ödemeler yapılan yapılandırmalar ile düzenli bir şekilde ödenmeye devam edilmekteydi. Sormak gerekir, vali ve kaymakamlar özellikle neden kayyum olarak atanmak istemektedirler. Çünkü kayyum sistemi bir talan sistemidir. Halkımızın malumudur. Kayyum atanması için uyduruk gerekçelerle gözaltına alındığımız sırada İçişleri Bakanlığının sitesinde benimle ilgili üç dosyanın olduğu kamuoyunu maniple edici yanlış bilgiler servis edildi. Şu ana kadar amaç hasıl olsun diye çıkarılan göz altı kararı dışında aleyhimde açılmış hiçbir dosyam yoktur. Kültür müdürlüğümüzde aralıksız yaptığımız faaliyetler için yaptığımız harcamaların toplamı 17 etkinlik için 400 bin TL’dir. Kayyum döneminde ise bu müdürlüğümüzdeki 16 etkinlik için yapılan harcamalar 1 milyon 100 bin TL’dir. İddia edilen kurumla ilgili hiçbir ilişkimiz yoktur. Ve kendi soruşturma ve araştırmaları dışında hiçbir ilişki tespit edilmemiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.