‘Erteleme kararı kanuna aykırıdır’

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile iptal edilen Baro seçimleri ile ilgili yapılan itirazlar ve açılan davada sonuç çıkmaması üzerine Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan ve Baro başkan adayları Serkan Ramanlı ve Erkan Şenses, basın açıklaması yaptı.

Yaşam Yayın: 12 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 12.10.2020 15:05:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

‘GENELGE KANUNDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR’

Baro salonunda yapılan açıklamada konuşan Başkan Hamit Çakan, “Bu açıklamanın yapıldığı saate kadar açılmış bulunan iptal davasından ve itirazdan henüz bir sonuç alınamamıştır. Ne yazık ki 10-11 Ekim 2020 tarihinde Batman Barosu Genel Kurulu, Baro Başkan, Yönetim ve diğer Organ seçimlerini yapamamaktayız. Özellikle belirtmek isteriz ki kanunla düzenlenmiş bir konuda genelge ile değişiklik yapamazsınız, hukukun en basit kurallarından biri de normlar hiyerarşisidir. Genelge kanundan üstün değildir. Dolayısıyla İçişleri bakanlığı genelgesi ve genelgeye dayanarak alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı Avukatlık Kanunundan üstün olmadığı gibi kanun ile yapılması gereken seçimlerin ertelenmesi genelgeye konu edilemez. Bu erteleme kararı açıkça kanuna aykırıdır. Kaldı ki, Batman İl Hıfzısıhha Kurulu Siyasi Partilerin Genel Kurullarının yapılması konusunda karar almışken Baro Genel Kurullarının yapılması konusunda erteleme kararı vermesi akıl ve izanla açıklanamaz” dedi. toplantıda her iki Baro başkan adayı da birer konuşma yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.