Engelliler ÖTV muafiyeti istiyor

Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Sapancı, görme engellilerin bilgisayar ve akıllı telefonları ÖTV'siz alabilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşam Yayın: 21 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 21.05.2019 16:41:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Sapancı, görme engellilerin bilgisayar ve akıllı telefonları ÖTV'siz alabilmesi gerektiğini söyledi. Teknolojiye ulaşımda engellilerin büyük bir sıkıntı yaşadığını ifade eden Sapancı, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak bazı araç ve gereçlere ÖTV ödemeden ulaşabildiğini, bunların otomobil, tekerlekli sandalye, protez uzuv, ekran okuma programı ve işitme cihazı olduğunu kaydetti. Sapancı, "Görme engellilerin internet aracılığıyla eğitim, kültürel, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ekran okuyucu programlar desteğiyle bilgisayarlar ve akıllı telefonlar aracılığıyla birçok dokümana ulaşabilmektedirler. Bu özellikle eğitim çağındaki görme engelli çocuklar ve gençler için çok daha elzemdir. Görme engelliler yaşamlarını kolaylaştıran ekran okuma programlarına ÖTV ödemeden ulaşabilmektedirler. Bunun yanı sıra olmazsa olmaz bu programı kullanabilecekleri bilgisayar ve sesli yanıt verebilen akıllı telefonları ise ancak normal bir vatandaş gibi ÖTV ve KDV ödeyerek alabilmektedirler. Bu da görme engelli eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin ve görme engelli yetişkin çağındaki binlerce bireyin ulaşabilmelerini çok zorlaştırmaktadır" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.