‘En zor kararımızı veriyoruz’

Batman Belediyesi 2016, 2017 ve 2018 yılları arasında sözleşmeli olarak işe aldığı 66 kişinin sözleşmelerinin yenilenmemesi için kararını verdi.

Gündem Yayın: 06 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.01.2020 16:12:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi 2016, 2017 ve 2018 yılları arasında sözleşmeli olarak işe aldığı 66 kişinin sözleşmelerinin yenilenmemesi için kararını verdi. Batman Belediyesinde yapılan basın toplantısına Eş Başkanlar Mehmet Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Eş Başkan Mehmet Demir, göreve geldiklerinde Belediyeyi 307 milyon borçla devraldıkları ve İller Bankası’nın her ay gelirden kesintiler yaptığını söyledi. Belediyeye gelen paranın 15 milyon TL olduğunu ifade eden Demir, 14.5 milyon TL ödendiğini belirterek; “Park bahçe, imar, ulaşım ve bir çok alandaki hizmetlerin yürümesi için tasarrufa gittik. Geçmiş tarihlerde işe sözleşmeli olarak alınan 66 elemanın aylık ücretleri 7 ila 8 bin TL arasında değişiyor.

Yeni yılın ilk aylarında bu zor kararı verdik. Biz bu arkadaşları işten çıkarma tarafı değiliz. Şu anda Belediyemiz bünyesinde çalışan 280 memurumuz var. İşe sözleşmeli olarak alınan kişilerin sayısı 66, bu fazla bir rakam. Biz yine de bu arkadaşları mağdur etmiyoruz. Onları tekrardan çalıştırıp statümüzdeki kadrolular gibi ücretle eşitleyip maaşlarını dengelemek istiyoruz. Hiç bir ideolojiyi, parti görüşünü gözetlemeden işlerine devam etmelerini istedik. Son kararı kendilerine bırakmak istedik. Son karar onların, aksi halde sözleşmelerine son vereceğiz. Tüm alanlardaki tasarrufa bunu eklemek zorundayız. Aksi halde 500 bin nüfuslu kente hizmet etmemiz imkansız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.