Emlakçılık ve ikinci el oto ticaretine uyarı

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, emlakçılık yetki belgesi işlemleri için 5 Aralık 2019, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesi işlemleri için ise 31 Aralık 2019 tarihlerinin son gün olduğunu hatırlattı.

Gündem Yayın: 29 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 29.10.2019 15:11:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, emlakçılık yetki belgesi işlemleri için 5 Aralık 2019, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesi işlemleri için ise 31 Aralık 2019 tarihlerinin son gün olduğunu hatırlattı. Kalkan, taşınmaz ticaretinin 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini, gerekli şartların sağlanması için 18 ay süre tanınarak 5 Aralık 2019 tarihine kadar süre verildiğini hatırlattı. Kalkan, zamanın hızla tükendiğini ve taşınmaz ticaretini (emlakçılık) meslek haline getiren esnaf ve tacirlerin mağduriyet yaşamamaları için (Bilgi sistemi TTBS üzerinden başvuru yapılır) yetki belgesi işlemlerini son günlere bırakmamalarını arzu ettiklerini söyledi. Kalkan, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden esnaf ve tacirlerimiz içinde, yetki belgesi 13 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti bilgi sistemi üzerinden işletmelerin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüklerinden herhangi bir ücret alınmadan verilmeye devam edilmektedir. Muhtemel mağduriyetlerin yaşanmaması için süre ikinci defa 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştır" ifadelerini kullandı. Yetki belgesi başvurularına ilişkin bilgi veren Kalkan, "Yetki belgesi başvurularında bulunacak olanlar için bakanlığımızın https://www.gtb.gov.tr/ web sitesinde, 'E-İşlemler' başlığı altına uygulama linkinden şartları tutanlar başvurabileceklerdir. Başvuruların alınması ve yetki belgesinin verilmesi için elden başvuruların kabul edilmemesi konusunda ilgililerin hassasiyet göstermeleri ve sadece sistem üzerinden müracaat etmeleri gerektiğini ve zaman kaybı olmaması açısından da biraz daha acele etmeleri önem arz etmektedir. Bizim için resmiyetin temel amacı: sektörün yasal altyapıya kavuşturulması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ticaretin güvenli bir ortamda yapılması, mesleğe itibar kazandırılması ve meslek mensuplarına duyulan güvenin artırılması öncelikli hedeflerimizdir" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.