EMLAK PİYASASI DURGUN

Artan maliyetler ve yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle emlak piyasası da etkilendi. Geçtiğimiz yıllar Batman’da en karlı yatırım olarak bilinen emlak ve inşaat sektörü dibe vurdu.

Yaşam Yayın: 13 Ocak 2019 - Pazar - Güncelleme: 13.01.2019 17:05:59
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Google News

 Havamania ve  inşaat malzemelerinin artışı Batman’da cazip olan inşaat sektörünün dibe vurmasına neden oldu. Batman’daki birçok müteahhit  ekipleriyle birlikte  bölge illeri ile batı illerinde  hizmet vermeye başlamasının ardından Batman’da emlak piyasası tamamen durgunluk moduna girdi.

“İŞ YAPAMIYORUZ”

Batman’daki emlakçılar  durgunluktan yakınarak, “Dükkanımızı siftahsız kapatıyoruz” dediler. Yıllarca  emlakçılık yaptığını belirten Abdulselam Öztürk, “Son  dönemlerde yükselen maliyetler sonucu daire fiyatlarının yükselmesine neden oldu 100 ila 500 bin TL arasında değişen daireler alıcı bulamıyor. Geçtiğimiz yıllara oranla  daire satışları yüzde 40 oranında düştü” dedi. Emlakçı Hasan Dalğa ise, daire satışlarının yanı sıra işyeri ve arazi piyasasında da haraketliliğin olmadığını, cazip olan emlak sektörünün Batman’da cazibesini yitirdiğini, insanların yatırım amaçlı aldığı arsa ve daire alıp satmadığından ötürü emlak sektörünün de iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.