‘Emekliler için mücadele ediyoruz’

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen Radyo Yüksel'in canlı yayın konuğu oldu.

Gündem Yayın: 23 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2020 14:39:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen Radyo Yüksel'in canlı yayın konuğu oldu. Radyo Yüksel'de Yüksel Çiftçi'nin sunduğu "Gündem Özel" programına konuk olan, Ekmen, bankaların emeklilere verdiği promosyon miktarının çok düşük olduğunu ifade etti. Ekmen, Radyo Yüksel'de katıldığı programda, emekliler için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Emeklilere avantaj sağlamak için girişim ve görüşmelerimizi kesintisiz sürdürüyoruz dedi. Ekmen; "Emeklilerimiz için yaptığımız görüşmeler neticesinde, emeklilerimiz tüm özel hastanelerde % 25 indirimden faydalanabilecek. Ayrıca prostat ameliyatlarında % 50 indirimden faydalanabilecekler.

Belediye ile yaptığımız görüşmeler sonrasında da, ülke genelinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanma yaşı 65 iken Batman'da yaş sınırını 60'a indirdik. 60 yaşını dolduran herkes belediyenin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecek. Promosyon, emeklilerimiz için üç yıl önce SGK ve bankalar ile belirlenen protokol ile aylık seviyelerine göre bin TL’ye kadar aylık alan emeklilerimize 300 TL, 1001-2000 TL arasında aylık alan emeklilerimize 375 TL, 2000 TL üzerinde aylık alan emeklilerimize ise 450 TL promosyon üç yıl süre ile ödenmiştir. Türkiye Emekliler Derneği’nin mücadelesiyle elde edilen bu tutarlar bir ilk olduğundan bir kazanım olarak değerlendirilmelidir. Bankaların yüksek karlarına rağmen, emeklilerimize ödenen promosyonları yetersiz buluyoruz ve yeni dönemde üç yıl için en az bir maaş olması için Genel Merkezimiz ile birlikte mücadele veriyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.