‘Emekçilerin sorunları çözülmeli’

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da kadroya geçen taşeron emekçilerinin yasal ve sosyal haklarının verilmesinin zamanının geçtiğini belirten Hak-İş / Hizmet- İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, devlet yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2019 14:34:55
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da kadroya geçen taşeron emekçilerinin yasal ve sosyal haklarının verilmesinin zamanının geçtiğini belirten Hak-İş / Hizmet- İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, devlet yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Başkan Söğüt; “Kadro geçişlerinden sonra üyelerimizin yaşadığı sorunlar artmaya başladı. Üyelerimiz ücret konusunda ciddi sıkıntılar çekmiştir. Bu sıkıntıların çözümü için kurum müdürlerine yoğun ziyaretler gerçekleştirdik. Kurum mutemetlerine bilgilendirme yazıları yazdık. Asgari ücretin açıklanmasıyla beraber maddi konularda üyelerimiz sıkıntılar çekmeye devam ediyor. Bazı kurumlarda işçilere asgari ücret altında maaş ödenmek istendi. Sendika olarak hiçbir zaman buna müsaade etmedik. Sürekli olarak toplantılar düzenledik. Hak-İş / Hizmet - İş olarak her zaman emekçilerin yasal olarak tüm haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.