Elektrik kesintileri esnafı zor durumda bırakıyor

Yaşam Yayın: 11 Kasım 2018 - Pazar - Güncelleme: 11.11.2018 12:15:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesindeki esnaflar, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yaşanan sorunun giderilmesini istedi. Özellikle hafta sonları yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin sorun oluşturduğunu ifade eden esnaf, elektrik kesintisine çözüm olarak jeneratör kullanmak zorunda kaldıklarını, bunun da ses kirliliği oluşturduğunu ve halkı rahatsız ettiğini dile getirdiler. Elektrik kesintilerinin işlerinin aksamasına neden olduğunu aktaran esnaf Ferhat Yıldırım, yetkililerden sorunun giderilmesini talep etti. Yıldırım, "Elektrik kesintisinin sürekli hafta sonu yaşanmasından ciddi mağduriyetler yaşıyoruz. Gülistan Caddesi ve diğer caddelerde de muhtemelen durum aynıdır. Hafta içi de sürekli elektrik kesiliyor. Yalnız esnafın tek umudu olan hafta sonu elektrik kesintilerinden kaynaklanan sebeplerle maalesef iş yapamaz hale geldik. Özellikle hafta sonu gündüz saatlerinde kesinti yaşıyoruz. Elektrik kesintisinin önüne geçilebilirse esnaf olarak memnun oluruz" dedi.

“BU DURUMDAN SIKILDIK”

Kesintilerin mağduriyet oluşturduğunu aktaran esnaflardan Adnan Baytar, "Her kış olduğu gibi bu kış da yine elektrik kesintisi korkusuyla yaşıyoruz. Batman'ın en işlek caddesi Gülistan Caddesidir. Hemen hemen her gün elektrik kesiliyor. Esnafların beklediği zaten bir hafta sonudur, o hafta sonu da elektrik kesintisi işimize engel oluyor. Yetkililerden rica ediyoruz, bir an önce bu sorunu çözsünler. Anlayış bekliyoruz. Elektrik kesintisi ciddi mağduriyettir. Jeneratörlerin sesinden iş yapamıyoruz, müşteri başka yerlere gidiyor. Yetkililerden bir an önce bu sıkıntımızı çözsünler" diye konuştu. Bir diğer esnaf Kasım Güneş ise şunları söyledi: "Batman'a bu kadar katkı sunan bu caddede elektrik kesintisinin yaşanması DEDAŞ'ın bir ayıbıdır. Bu kabul edilemez, bu durumun hiçbir bahanesi olamaz. Özellikle kesintilerin Cumartesi gününe denk getirilmesi başka bir soru işaretidir. Ayda bir olsa yine neyse; ama sürekli bu sıkıntı var. Biz bu durumdan gerçekten sıkıldık. Yetkililerin gerekeni yapması lazım."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.