EKMEN, FOX TV’DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı.

Gündem Yayın: 18 Mayıs 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 18.05.2022 16:26:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı. Canlı yayında Türkiye ve Batman gündemine yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’ı işsizlik, tekstildeki sorunlar, OSB yetersizliği, yerel medyanın gücü, Petrolspor’un şampiyonluğu, gençlerin mutsuzluğu ve istihdam fırsatları açısından değerlendirdi. Batman’ın Türkiye’deki en yüksek işsizlik oranlarına sahip illerden biri olduğunu açıklayan Ekmen, “Maalesef Batman en çok işsizlik oranlarına sahip 3 kentimizden biri. Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Batman’da da gençlerimizin yarısından fazlası işsiz. Üniversite mezunlarının marketlerde kasiyer olması artık sıradan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Genç istihdamın ağırlığının her geçen gün düştüğü bir ortam ülkemiz için acı verici bir gelişmedir. Son dönemde tekstilde çoğu genç ve kadın olmak üzere; 40 bine yakın istihdam oluşturuldu ancak yeterli destek sağlanması durumunda kolaylıkla 100 bin barajı aşılabilir. İlimizdeki tekstil işletmelerine mutlaka OSB’deki yer tahsisi başta olmak üzere, altyapı ve vergi-teşvik destekleri sağlanmalıdır” dedi.

“İŞKUR LİSTELERİ AK PARTİ’DEN GİDİYOR”

İŞKUR tarafından hazırlanan toplum yararına programlara değinen Ekmen, “İŞKUR zaman zaman toplum yararına program adı altında gelir durumu düşük kişilere iş fırsatı oluşturuyor. Ancak özellikle bölgemizdeki bu programların listeleri Ak Parti il başkanlıkları tarafından hazırlanıyor. SADAT ve benzeri oluşumlar ile seçim güvenliğine yönelik bir tehdit algısı var. 6’lı masadaki partiler ve diğer muhalefet partileri ile birlikte seçim güvenliğinin tam olarak alınması için geniş bir çerçevede çalışıyoruz. Sık sık bölgemizde her fikre sahip insanlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Bu sebeple bölgede anket şirketlerinden çok daha iyi bir gözlem yapma fırsatımız var. 2016’daki darbe girişiminden sonra herhangi bir hukuki dayanak olmadan 150 bin kişinin işine son verildi. Bunlardan bir kısmı yargılamalar sonrasında ceza aldı ancak bunların da yargılamaların çok sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz. Bunun için de önerilerimiz var. Ek olarak, hakkında hiç dava açılmayan, takipsizlik kararı alan, beraat etmiş, kovuşturmaya yer yok kararı almış on binlerce insan işine iade edilmedi. Bu kişileri 90 gün içerisinde işine geri alacağız. İsimlerini bütün listelerden sileceğiz. Yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Ayrıca korku ve baskı ortamı ile karar almaya çalışan ve yüzde 2, 3 netice alınan OHAL Komisyonu’nu kapatacağız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.