Ekmeklerini taştan çıkartıyorlar

İşsizliğin had safhada olduğu Batman’da yıkılan binalar dargelirliler için umut oluyor. Batman-Siirt çevre yolunda çocuklar okul harçlıklarını, yıktırılan bir evin inşaat enkazındaki betonlar arasından demir toplayarak temin ediyor.

Yaşam Yayın: 04 Nisan 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 04.04.2018 14:29:42
Editör -
Okuma Süresi: 34 sn.
Google News

Seyyar satıcılık ve çöp toplayan bazı çocuklar, yıktırılan bazı binalarda bulunan demir çubuklarını uzun uğraşlar sonucu söküp satmanın savaşını veriyor. Batman-Siirt çevre yolunda yıktırılan bir evin beton yığınları arasında demir çubuklarını sökme telaşındaki çocuklar, minik bedenleriyle bir kaç kuruş kazanmanın savaşını veriyor. Ekmek parası için de çalışmak zorunda olduklarını söyleyen çocuklar, “Harçlıklarımızı çıkarmak için binaların enkazlarındaki betonları kırıp içindeki demirleri çıkarıyoruz. Yıktırılan eski binalar ekmek teknemiz oldu.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.