Ekili alanlar küle döndü

Önceki akşam Batman ve bölgede etkili olan fırtınanın ardından bazı tarlalara yıldırım düştü.

Yaşam Yayın: 10 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2019 15:41:10
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Önceki akşam Batman ve bölgede  etkili olan fırtınanın ardından bazı tarlalara yıldırım düştü. Kuyubaşı mevkii ve Balpınar bölgesine düşen yıldırım sonucu binlerce hektarlık ekili alanı küle çevirdi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamadı. Kuyubaşı TOKİ’deki müstakil evlerin bahçelerine dayanan yangın semt sakinlerine de korkulu anlar yaşattı.

YANGIN HIZLA YAYILDI

Edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde çıkan kuvvetli fırtına sonrası 5 ayrı noktaya düşen yıldırım sonucu Batman’a bağlı Soğuksu köyü ve Kuyubaşı köyü mevkisindeki arazilerde yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın etkisi ile kısa sürede yangın hızla yayıldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, köylüler de traktörleri ve ellerine aldıkları kazma küreklerle yangına müdahalede bulundu. Yangına müdahalede bulunan vatandaşlardan Zeydan Beycan, "Yangının nedeni yıldırım ya da elektrik telleri olabilir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.