‘Eğitim sistemi artan sorunlar yumağına dönüştü’

Sürekli değişen değil yerleşik ve özgün bir eğitim sisteminin oluşturulması gerektiğini belirten Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, buna yönelik adımların atılması gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2019 14:28:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sürekli değişen değil yerleşik ve özgün bir eğitim sisteminin oluşturulması gerektiğini belirten Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, buna yönelik adımların atılması gerektiğini söyledi. Sadece inkılap tarihinin değil, diğer İslam tarihleri ve Kur'an-ı Kerim, siyer gibi derslerinin de zorunlu kılınması gerektiğini ifade eden Çaplık, “Son alınan karar ile eğitim süreci yeniden düzenlenmeye çalışılmaktadır. Ancak yap-boz tahtasına dönen eğitim sisteminin içerisinde sürekli artan sorunlar yumağını görmekteyiz. Bu da öğretmen ve öğrencilerimizi ciddi anlamda zorluklarla karşı karşıya bırakmaktadır. Belki değişim iyidir, değişimin yerine göre artıları olabilir; ancak eğitim sisteminde yerleşik bir düzenin olmaması, sürekli gelen şahıslara göre sistemin değişiyor olması eğitimde kaliteyi ciddi anlamda düşürmektedir. Son dönemlerde artan sınav ücretlerinin toplumumuzun büyük bir yarası haline gelmiş durumdadır. Gerek üniversite sınavına giren gençlerimizden gerekse de diğer sınav türlerine baktığımızda astronomik rakamlara varan sınav ücretleri talep edilmektedir. Bu da ciddi yük olarak karşımıza çıkmaktadır. Yetkililerden bu sorunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.