‘Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesinin’ startı verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hayata geçirilen ve Vali Hulusi Şahin’in eşi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Görevlisi Ebru Şahin’in himayelerinde yürütülen, 12. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmaya yönelik başlatılan ‘Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesi’nin startı Mevlana Anadolu Lisesi’nde verildi.

Gündem Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 17:34:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hayata geçirilen ve Vali Hulusi Şahin’in eşi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Görevlisi Ebru Şahin’in himayelerinde yürütülen, 12. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmaya yönelik başlatılan ‘Eğitim Rehberim Öğretmenim Projesi’nin startı Mevlana Anadolu Lisesi’nde verildi. Mevlana Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa; okul müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi görevlileri, projede görev yapacak öğretmenler ve projeden faydalanacak öğrenciler katıldı.

Programdan sonra projede görev alacak öğretmenlerle bir araya gelen bayan Şahin, proje kapsamında yürütülecek çalışmalar ele alınarak görüşüldü. Mevlana Anadolu Lisesi ve Adem İlkkılıç Ortaokulunda uygulanacak olan projede bayan Şahin ve okulların öğretmenleri gönüllü olarak çalışacaklar.  Proje kapsamında, ev ziyaretleri yapılacak, öğrencinin okul ve okul dışındaki çalışmaları takip edilecek, başarı-başarısızlık analizi yapıldıktan sonra çözüm yolları geliştirilecek.  Proje ile amaçlanan; hedeflere ulaşabilmek için öğrencilere ihtiyaç duydukları her türlü alanda rehberlik yapılacak, okul dışı ortamlarda öğretmenlerin öğrencilerle vakit geçirmesi sağlanacak, akademik başarının önündeki engeller ortadan kaldırılmaya çalışılacak. Elde edilecek sonuçlara göre gönüllü olarak yapılan bu çalışmadan daha çok öğrencinin faydalanması sağlanacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.