“Dünyadaki gelişmelerin gerisinde değiliz”

Bakan Dönmez “Dünyadaki gelişmelerin gerisinde değiliz”

Gündem Yayın: 19 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 19.12.2019 19:11:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Batman programı kapsamında beraberinde eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve bazı Ak Parti milletvekilleriyle Batman'ı ziyaret etti.

Daha sonra Enerji Bakanı Dönmez, eski TBMM Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Kahraman, Ak Parti Kayseri Milletvekili Emrah Karayel, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve TFF Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Batman Üniversitesi Merkez Kampusunda Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ‘Enerji Politikamız ve Doğu Akdeniz Meselesi’ isimli panele katıldılar.

Katıldığı panelde konuşan Bakan Dönmez, “Bu yüz yılda dünyada yaşanan değişim ve dönüşüm, önceki yıllardan çok daha hızlı bir şekilde cereyan ediyor. Bu değişimin hiç şüphesiz tam göbeğinde yer alıyoruz. Bugün ekonomiyi, siyaseti, diplomasiyi, güvenlik politikalarını, enerjiden bağımsız olarak düşünme imkanımız yoktur. Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşananları hep birlikte herhalde görüyorsunuz. Enerjinin bölgenin siyaseti üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu birlikte tanıklık ediyoruz. Dünyadaki gelişmelerin gerisinde değiliz. Dünyada neler olup bittiği, bunların ülkemize yansımalarını yakinen takip ediyoruz ve inceliyoruz. Enerjinin merkezde yer aldığı bu denklemde bizlerde kendi yol haritamıza sahip çıkıyoruz ve belirliyoruz. Türkiye’nin enerjideki gelecek vizyonu olan, milli enerji ve maden politikamızı, yerli arz güvenliği millilik ve teknoloji üzerine inşa ettik” dedi.

TBMM eski Başkanı Kahraman Batman Valiliğine gelerek Vali Hulusi Şahin'le bir araya geldi. Vali Şahin ve kahraman karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim edip bir müddet sohbet ettiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.