DOĞAYA BİN KEKLİK SALINDI

2019 Yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ‘Bitkisel üretimde entegre’ projesi kapsamında Batman’da doğaya bin keklik bırakıldı.

Yaşam Yayın: 03 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 03.06.2020 20:35:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 “TABİATIMIZI KORUYALIM”

Buğdaya zararlı olan süneye karşı biyolojik mücadele amaçlı merkeze bağlı 7 köyde bin adet keklik salımı gerçekleşti. Merkeze bağlı Recepler Köyündeki keklik salımı Ak Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Tarım ve orman İl Müdürü vekili Mehmet Demir ve köy sakinleri yapıldı. AK Parti Batman İl Başkan Akif Gür; “Bitkisel üretim entegresi kapsamında Recepler köyünde bin tane keklik doğaya salma etkinliğindeyiz. Tabi kekliklerin özellikle çiftçilerimizin ürünlerine musallat olmuş kene, süne gibi zararlı haşereler mücadele edip daha etkin bir rol oynuyor. Keklikler tabi zarafetinde sembolü olan kültürümüzde önemli bir yere sahip olan kekliklerimizi el birliğiyle muhtarımız ile çiftçilerimiz ile beraber ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimiz ile birlikte keklikleri doğaya saldık. Daha verimli bir ekin olması açısından keklikler çiftçilerimizin işimize yarayacaktır. Aslında bizler doğayı kendi halimize bıraktığımızda doğa kendi içinde dengesini oluşturuyor. Buradan özelikle avcılık yapan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen keklikler veya bütün hayvanlarımızı koruyalım. Avcılık bir hobi olmaktan çok mecbur olmadıkça avlanmayalım diyorum. Kekliklerimize ve hayvanlarımıza sahip çıkalım. Tabiatımızı koruyalım, buradan tek söylediğimiz tabiatı kendi haline bırakalım. Sadece çiftçiler değil, bütün çocuklarımızın geleceği içinde tabiatın dengesini alt üst etmeyelim. Ziraatımızın gelişmesi açısından geleceğimizi kurtarmak açısından tabiata saygılı olalım” diye konuştu.

“BUĞDAYLAR DAHA AZ ZARAR GÖRECEK”

Batman Tarım ve orman İl Müdürü vekili Mehmet Demir, “2019 yılı bitkisel üretim projenin dağıtımına ek olarak bin adet keklik dağıtımını gerçekleştirdik. Neden bu keklikleri doğaya bırakıyoruz. Bizim Batman’da bugüne kadar tespit ettiğimiz 240 bin dönüm buğday arazisinde süne buğdayın kalitesine ve verimine büyük oranda olumsuz etkileri bulunmaktadır. Doğaya bırakmış olduğumuz keklikler ise buğday tarlalarına zarar veren canlılardan beslenerek popülasyonu düşürmektedirler. Bu anlamda Batman’a bağlı 3 ilçemiz Kozluk, Gercüş, Hasankeyf ve Batman il merkezde toplamda 7 köyde bin adet kekliği doğaya bırakmış olduk. Doğaya bırakmış olduğumuz kekliklerin tarlalara zarar veren canlılarla beslenerek buğdaydaki olan zararın daha az olmasına yol açacaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.