Doğalgaz tesisatını yetkili firmalara yaptırın uyarısı

Batman’da hizmet veren EFOR Mühendislik ve Doğalgaz Firma Yetkilisi Makine Mühendisi Eyyüpcan Çiftçi, doğalgaz tesisatlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Gündem Yayın: 17 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 17.06.2019 16:05:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’da hizmet veren EFOR Mühendislik ve Doğalgaz Firma Yetkilisi Makine Mühendisi Eyyüpcan Çiftçi, doğalgaz tesisatlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Makine Mühendisi Çiftçi, “Doğalgaz hayatımızı kolaylaştıran bir yaşam kaynağıdır. Verimli olabilmesi için tesisat yapımından, kullanımına kadar dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktır. Özellikle tesisatlar yapılırken SİBADAŞ tarafından yetkilendirilen firmalarda yapılmasının gerekmektedir. Çünkü vatandaş veya müteahhitlerin yetkili olmayan kişi veya kurumlara yaptırdığı tesisatlarda; doğalgaz sızıntısı, gaz kullanım sürecinin uzaması gibi problemler ile karşılaşılmaktadır. Yetkili olmayan kişi-firmalar tarafından yapılan tesisatlarda standartlara uygun olmayan iş-işlemler yapılmaktadır. Kombinin ve ocağın yer seçiminin yanlış olması, gerekli kontrollerin yapılmaması, doğalgaz tesisatının yanlış yerlerden çekilmesi gibi standartlara uygun olmayan işlemler yapılmaktadır.Özellikle müteahhitlerin bina yapımında tesisat işlerini daha ekonomik hale getirmek için yetkisi ve bilgisi olmayan kişi-firmalara hizmet verdiği bilinmektedir. Bu yaklaşım şu an olduğu gibi ilerde de vatandaşların yüksek faturalar ile karşılaşmasına, doğalgaz kaçağı oluşmasına, doğalgaz patlaması gibi büyük problemlerin karşımıza çıkmasına sebep olmaktadır. Bu tür sıkıntıları önlemek adına vatandaş veya müteahhitlerin doğalgaz tesisatlarını SİBADAŞ tarafından yetkilendirilmiş firmalara yaptırması gerekmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.