Diyarbakır’da sergi açıyor

Uluslararası Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin, sosyal medya hesabından heyecan verici sergi mesajı paylaştı. Güneştekin, yılsonunda Diyarbakır’da sergi açacağının müjdesini verdi.

Gündem Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 11:51:42
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
Google News

Uluslararası Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin, sosyal medya hesabından heyecan verici sergi mesajı paylaştı. Güneştekin, yılsonunda Diyarbakır’da sergi açacağının müjdesini verdi. Sergi için Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Güneştekin, “Diyarbakır, belleğin acı şehirlerinden ve ülke tarihinin en karanlık günahlarının işlendiği hafıza odasıdır. Yüzleşme’nin coğrafyası, yıktıkları ama yıkamadıkları taş duvarlarında bin yıllık seslerin fısıldadığı şehre geliyoruz. Renk ve seslerim, yıl sonunda Diyarbakır’da. Kendi mahalleme gelme zamanı, yaşarken tanıklık ettiğim acının şehrine gelme zamanı, duvarlarında “Yoktunuz” yazılan taş duvarlarıyla “Yüzleşme” zamanı. Yıl sonunda, Diyarbakır’da belleğin acı şehrinde, ülke tarihinin en karanlık günahlarının işlendiği ‘Hafıza Odası’ndayım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.