‘Dini dersleri zorunlu olmalı’

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Mehmet Emin Sütçü, okullarda seçmeli ders olarak okutulan Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli değil zorunlu olması gerektiğini belirtti.

Yaşam Yayın: 11 Şubat 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.02.2019 14:24:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

19 Şubat’a kadar devam edecek seçmeli derslerle ilgili süreçte Kur’an Nesli Platformu açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, halkı Müslüman olan bir ülkede Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi dini derslerin seçmeli değil zorunlu olması gerektiği belirtti. Kur’an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü ile Adnan Öğrü, Lokman Süresi'nin 3’ncü ile Ahzab Süresinin 21’nci Ayet-i Kerimelerine atıfta bulunarak, dini derslerin seçmeli değil zorunlu olması gerektiğini vurguladılar. Platformun koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, "Meallerini okuduğumuz bu ayetler bizlere kurtuluşun reçetesini sunmaktadır hiç şüphesiz. Kaynak olarak Kur’an, model olarak Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) esas alınmalıdır. Ancak bu şekilde istikamete erişilir. Toplum olarak istikametimizi şaşırdığımız, binbir umut beslediğimiz yeni neslin, değerleriyle arasına büyük mesafeler girdiğini gördüğümüz şu zamanda bu reçeteye her zamankinden daha fazla muhtacız. Bu reçetenin özellikle de yeni nesillere daha sağlıklı, sistemli ve de planlı bir şekilde aktarılması gerektiği yadsınamaz bir gerçektir" dedi.  

"ÖĞRETMEN AÇIĞI GİDERİLMELİDİR”

 Dini derslerin zorunlu olması gerektiğini belirten Sütçü, "Bilindiği üzere şu anda okullarımızda Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel dini bilgiler dersleri seçmeli olarak okutulmaktadır. Bunu, zamanında atılmış önemli bir adım olarak görmekle birlikte, içinde bulunduğumuz süreçte yetersiz olarak görmekteyiz. Bizler bu derslerin zorunlu olması gerektiğini düşünüyoruz. Okullarda seçmeli olarak okutulan derslerin nasıl işlendiğini veya daha doğrusu nasıl boş geçirildiğini biliyoruz. Öğrenciler tarafından da seçmeli dersler yeterince önemsenmemekte ve çalışmaya değer görülmemektedir. Böylesi önemli derslerin seçmeli ders adı altında işlenmesi ve çoğu zaman bu alanlarda yetersiz farklı branşlarda ki öğretmenlere havale edilmesi, bu derslere bakışı olumsuz etkilemekte ve beklenen amaç gerçekleşememektedir. Bu yüzden bu dersler bir an önce zorunlu ders statüsüne kavuşmalı ve bu alandaki öğretmen açığı giderilmelidir" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.