Din görevlileri sempozyumda buluşacak

Batman'da "Davet Dili" temasıyla çok sayıda İslam âliminin katılacağı 'Uluslararası 10'uncu Din Görevlileri Sempozyumu' düzenlenecek.

Gündem Yayın: 16 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2019 16:48:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da "Davet Dili" temasıyla çok sayıda İslam âliminin katılacağı 'Uluslararası 10'uncu Din Görevlileri Sempozyumu' düzenlenecek. Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Şemsettin Dursun, yerel ve ulusal basın mensuplarına bilgiler aktardı. 18 Ekim Cuma günü başlayacak sempozyumun 19 Ekim'de son bulacağını belirten Dursun, sempozyumun protokol konuşmalarının ardından 4 oturum şeklinde gerçekleşeceğini ifade etti. Dursun, Dünya İslam Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin Karadaği, Kudüs eski Müftüsü İkrime Sabri, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışından âlim ve akademisyenin sempozyuma katılacağını kaydetti. Dursun, "Uluslararası 10'uncu Din Görevlileri Sempozyumu 'Davet Dili' başlığıyla 18-19 Ekim 2019 tarihlerinde Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecektir. Batman Valiliği ev sahipliğinde icra edilecek sempozyumda, hem din hizmetleri hem de eğitim sürecindeki tebliğ ve davet dili konusu enine boyuna masaya yatırılacaktır. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslararası sempozyum, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Batman İl Müftülüğü, Yunus Emre Cami Vakfı ve Medrese Alimleri Vakfı tarafından organize edilmektedir. Din görevlileri ve akademisyenlerin katılımıyla icra edilecek oturumlarda teori ve uygulamada davet dili, farklı toplumsal katmanlara yönelik iletişim ve davet dili, davette beden dili, bir davet metodu olarak güzel ahlak, musiki, sinema ve sosyal medyada davet dili, geçmişten günümüze davet diline örnek şahsiyetleri ana başlıkları altında davete ilişkin pek çok konu ele alınacak" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.