DİKA, Paris Uluslararası Gıda Fuarına katıldı

Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen SIAL 2018 Uluslararası Gıda Fuarı’na Dicle Kalkınma Ajansı öncülüğünde Dicle Bölgesinden ihracatçı 7 firma ile katılım sağlandı.

Yaşam Yayın: 31 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 31.10.2018 16:40:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Uluslararası Gıda Fuarı’na Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Dicle Bölgesinden İhracat kapasitesi yüksek Mardin’den üç, Siirt’ten iki, Şırnak ve Batman’dan birer firma olmak üzere toplam yedi firma katıldı. Fuara Ajans olarak Genel Sekreter Yılmaz Altındağ başkanlığında Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat Erçin, Ajans uzmanları Aylin Erkol, Emine Tuğba Alpaslan, Burak Özer ve Muhasebe Yetkilisi M. Necat Kaya olmak üzere altı kişilik heyet katıldı. Ajans uzmanlarının desteğiyle birçok uluslararası firma ile iş birliği gerçekleştiren firmalar, sektörleri açısından uluslararası pazarlara ulaşma imkânı buldular. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yerel potansiyeli harekete geçirmek için uluslararası pazar gücüne ulaşılmasının bölge açısından önem arz ettiğini söyledi. Katılımcı firmaların gerçekleştirdiği iş birliği görüşmeleri hakkında ajans olarak bilgi alışverişinde bulunmaları gerektiğini ve fuarın işlevselliğini sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.