DİKA’dan Batman turizmine destek

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı’nın “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajans’a sundukları “Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi” imzalanarak uygulanmaya başlandı.

Gündem Yayın: 05 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 05.03.2019 15:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

1 MİLYON 794 BİN TL PROJE DESTEĞİ

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından DİKA’ya sunulan “Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi” başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı tarafından imzalandı. Projenin toplam bütçesi 1 Milyon 794 Bin TL olup Ajans tarafından %75 oranında desteklenerek 1 Milyon 345 Bin TL hibe desteği sağlanacak.

“TURİST SAYISI ARTACAK”

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi” ile tescilli taşınmaz bir kültür varlığının restorasyon ve rehabilitasyonunun yapılacağını söyledi. Bu sayede geçmişte Süryaniler tarafından metropolit merkezi olarak kullanılan bu Manastır’ın yok olması önlenerek gelecek nesillere ulaştırılacağını ifade etti. Böylece kültürel kalkınmaya destek verilirken, ülkemizde bulunan bir kültürel varlığın korunacağını ve turizme kazandırılacağını belirtti. Altındağ “Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi ile Batman’a ve bölgeye ziyarette bulunacak olan turist sayısı artacaktır. Buna paralel olarak Batman’ın turizm altyapısı güçlenecek, turizmde rekabet gücü artacaktır” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.