Dijital gazetecilik webinarı gerçekleştirildi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in moderatörlüğünde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen’in katılımıyla “Dijital Gazetecilik” konulu bir webinar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen webinara öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Yaşam Yayın: 11 Ocak 2022 - Salı - Güncelleme: 11.01.2022 16:36:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Webinarın başlangıcında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak bu önemli günde gazetecilik mesleğinin günümüz koşullarında geldiği seviyeyi anlatabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Haber alma ve enformasyon akışının sağlanması açısından gazetecilik mesleğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Rektör Demir, gazeteciliğin gelişiminin her geçen gün daha da arttığını dile getirdi.

Gazeteciliğin 15. yüzyılda matbaanın icat edilişine dayanan derin bir serüveni olduğundan söz ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Edibe Sözen, yazılı kültüre geçilmesiyle haberciliğin gelişim gösterdiğini ifade etti. Matbaanın icadıyla insanlığın büyük bir dönüşüm yaşadığını anlatan Sözen, bu dönüşümden her alanın kendine has bir şekilde etkilendiğini dile getirdi. İçinde bulunduğumuz çağda teknolojinin hızla gelişmesiyle tüm dünyanın büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini belirten Sözen, gelişen teknolojiyle dünya üzerinde yaşanan tüm olaylardan anında haberdar olunabildiğini ve gazetecilik alanında dijitalleşmeye yönelimin arttığını söyledi.Öte yandan öğrencilerden gelen soruların Prof. Dr. Edibe Sözen tarafından yanıtlanmasıyla webinar sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.