‘DEVA OLMAYA GELİYORUZ’

DEVA Partisi Batman İl Başkanı avukat Melik Müjdeci, kurucu üyeleri avukat Ferda Ayış, Sedat Erpolat, Veysel Tekin ve Turan Songur, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 19 Temmuz 2020 - Pazar - Güncelleme: 19.07.2020 11:09:41
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanı avukat Melik Müjdeci, kurucu üyeleri avukat Ferda Ayış, Sedat Erpolat, Veysel Tekin ve Turan Songur, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Batman İl Başkanı Müjdeci, “Deva Partisi olarak parti programımız ve tüzüğümüzde belirttiğimiz ilkeler ışığında yol alacağız. Milletimize hizmet etmenin mutluluğunu her anımızda yaşayacağız” dedi. Adalet ve Yargı alanında  sorunların olduğunu ifade eden Müjdeci, “Bu sorunlar  büyük mağduriyetlere yol açıyor, hukuktan ve yasalardan bağımsız hale getirilmiş bir yargı düzeni oluşturulmuş, insanlar hukuka ve adalete olan inançlarını üzülerek belirtmeliyim ki kaybetmek üzereler. İktidar partisinin hukuk ve yargı alanına ait hemen her şeye talip olması  yargı kurumunu adeta iktidar partisinin bir kompartımanı haline getirmiştir. En son Barolara ilişkin yapılan yasal düzenleme buna en veciz örnektir. Eğitim alanında yaşanılan sorunlar var, eğitimin neredeyse önemli bir kısmının paralı hale gelmesi/getirilmesi çok ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Devlet okullarının kalitesi maalesef vasatın çok altında” diye konuştu.

“ALIM GÜCÜ CİDDİ ANLAMDA DÜŞTÜ”

Enflasyonun uzun süredir çift hanelere tırmandığını belirten Müjdeci, “Büyük yoksullukla ve yoksunlukla mücadele ederek okuyan gençler mezuniyetin ardından iş bulamıyor ya da çok düşük ücretlerle çalışıyor. Enflasyonun uzun süredir çift hanelere tırmandığı, vatandaşlarımızın alım gücünün ciddi anlamda düştü, özellikle alt gelir gurubunda bulunan vatandaşlarımızın hayatlarını idame ettiremediği görülmektedir. Genç işsizlik % 25’ler seviyesinde ve bu oranın büyük kısmını üniversite mezunu gençler. Yani eğitimli gençler oluşturmaktadır. Devlette liyakat sorunumuz var. Devlet kadrolarına yapılan atamaların siyasi ve ideolojik angajmanlarla değil, bilginin, becerinin ve tecrübenin ön planda tutularak yapılması gerekmektedir. Devlette emanetin ehline verilmesi bir lütuf değil, devletin düzenli çalışması için bir zorunluluktur.  Deva Partisi olarak bu inançtayız” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİ YÖNETMEYE TALİBİZ”

Deva Partisi olarak devletin sahibi olmaya değil, milletin menfaatleri çerçevesinde, modern dünyaya ayak uydurmak ve kronik sorunları bir pranga olmaktan çıkarmak için devleti yönetmeye talip olduklarını ifade eden Müjdeci, şöyle devam etti : “Terör ve şiddet içermediği sürece bütün insanların siyasi ve ideolojik fikirleri bizim için önemlidir, anlamlıdır. Bu nedenle, biz bu ülkede yaşayan her insanı kendimize eşit mesafede kabul ederek, ayrım gözetmeksizin bütün insanlarımıza hitap edecek yeni bir siyasi söylem geliştireceğiz. Türkiye’de  iktidar  değişikliğine bağlı olarak geride kalan toplumsal kesimlerin ve siyasi güçlerin kriminalize edildiği dönemleri geride bırakacağız. Bu bağlamda  milletin iradesiyle seçilen Belediye Başkanlarının yerlerine kayyum atanmasını,  milletvekillerinin cezaevine atılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Birbirimizi dışlamadan, bizden olanlar ve bizden olmayanlar, makul ve makul olmayan vatandaş ayrımına gitmeden,  bütün vatandaşlarımızın sorunlarını gündemine alacak ve kapsayacak yeni bir siyasi söylem ve anlayış ile DEVA olmaya geliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.