DEVA, kadınların ismini fidanlarla yaşatıyor

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle Batman’da cinayete kurban giden kadınların anısına fidanları toprakla buluşturdu.

Gündem Yayın: 09 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 09.03.2021 14:47:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle Batman’da cinayete kurban giden kadınların anısına fidanları toprakla buluşturdu. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü orman alanında gerçekleşen etkinlikte konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Son 20 yılda Batman’da maalesef en az 23 kadın cinayete kurban gitti. Her bir kadının anısına birer fidan dikerek onların adını burada yaşatacağız” dedi. Öldürülen kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Ne yazık ki ülkemizin her bir noktasında kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri ile yeni güne uyanıyoruz. Sadece geçen yıl 300 kadın daha yaşamından, hayallerinden, çocuklarından koparıldı. Bugün DEVA Partisi olarak, her ilde öldürülen her can için bir fidan dikiyoruz ancak dileğimiz öncelikle kadınlarımızın bu muameleyi görmemeleri ve yaşamamasıdır. Toplumsal bir sorun olan şiddete karşı topyekün bir mücadele seferberliği başlatıyoruz. Toplumda şiddeti özendiren yaklaşımlardan uzak durulmasına yönelik kampanya ve tedbirlerin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Kadına yönelik fiziki, psikolojik, ekonomik ve sosyal anlamda her türlü şiddete karşıyız. Uluslararası anlaşmalar ile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair 6284 sayılı kanunun belirlemiş olduğu yaptırımların etkin bir şekilde uygulanması ve kadınların korunma taleplerinin ivedilikle karşılanması gerekmektedir. DEVA Partisi olarak, kadının eşit ve özgür bir birey olduğu Türkiye ve Dünya için mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğiz. Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin olmadığı, hayatın her alanında ve yönetimin her kademesinde kadınların daha çok yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.