Dev Türk bayrağı göndere çekildi

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde Türkiye’nin 4. büyük Türk Bayrağı’nın 42 m’lik göndere çekilmesi için tören düzenledi.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.07.2019 15:29:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde Türkiye’nin 4. büyük Türk Bayrağı’nın 42 m’lik göndere çekilmesi için tören düzenledi. Törene Batman Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Adli ve idari protokol üyeleri, STK temsilcileri, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı. Bayrak töreninde konuşan Rektör Durmuş, “Bugün ve her dakika 15 Temmuz ruhu ile Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü’nde ilelebet dalgalanmak üzere yapımı gerçekleştirilen Şanlı Türk Bayrağı'mızı göndere çekmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bayrağımız, ulusumuzun şeref simgeleri olan ay ve yıldızı ile dünyada Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu büyük bir inançla simgeleyen abidedir. Öyle ki; '’Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizesindeki satırlar Türk Bayrağı'nın tarihine hitaben yazılmıştır.” dedi. Vali Hulusi Şahin, ise konuşmasında, “Biz bayrağa baktığımız zaman milli birliğimizi hatırlıyoruz, vatanımızı hatırlıyoruz. Biz bayrağımıza baktığımız zaman onun uğrunda şehit olan milyonları hatırlıyoruz. Sadece birinci dünya harbinde üç milyon şehit verdik,  topraklarımızı savunmak için. Bayrak için biz canımızı veririz. Bir an da düşünmeyiz. Bunu en son 15 Temmuz’da gördük. Her gün yaşıyoruz. Daha yeni Hakkâri’de üç şehit verdik.  Bayrak için veriyoruz. Bayrağımız için veriyoruz ve hedefimizde ay yıldızlı bayrağımızın topraklarımız üzerinde ilelebet dalgalanmasıdır. Birliğimizin bütünlüğümüzün sembolü olan Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’mızı bu güzel kampüse yerleştirdikleri için tekrar üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Türkiye’nin 4. büyük 96m²’lik dev bayrağı, 42 metrelik göndere çekildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.