Dengbêj evi faaliyetlerine başladı

Batman Belediyesi, sözlü edebiyatta önemli bir yere sahip olan ve geçmişi geleceğe taşıyan dengbêjlik kültürünü yaşatmak ve dengbêjleri halkla buluşturmak için Salih Özdemir Parkında bulunan binayı Dengbêj Kültür Evi olarak hizmete sundu.

Yaşam Yayın: 03 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 03.02.2020 17:48:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, sözlü edebiyatta önemli bir yere sahip olan ve geçmişi geleceğe taşıyan dengbêjlik kültürünü yaşatmak ve dengbêjleri halkla buluşturmak için Salih Özdemir Parkında bulunan binayı Dengbêj Kültür Evi olarak hizmete sundu. Batmanlı dengbêjlerin sanatlarını icra etmeleri için uygun yer hazırlayan Batman Belediyesi, Dengbêj Kültür Evi sayesinde kültürümüzde önemli bir yere sahip olan dengbêjlik kültürünü yaşatacak. Batmanlı Dengbêjler, her hafta Cumartesi günü dengbêjler evinde canlı müzikle Batmanlılarla buluşurken her hafta Cuma günü ise Batman’a bağlı ilçe ve köylerde organize edecekleri şevberk programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelme imkânı bulacaklar. Dengbêj Kültür Evi’nde bir araya gelen dengbêjler, birbirinden güzel klamları seslendirerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken dengbêjlik geleneğinin sürdürülmesine katkı sağlıyor. Dengbêjler evinde buluşan ve aralarında bölgenin tanınan dengbêjlerinden; Salihê Qubînî, Perîxana Şirnexî, Faiqê Kififî, Zîneta Koçer, Evdilê Koçer, Ehmedê Xîyî, Muzaferê Celdekî, Ezîzê Koçer, Evdilê Reşikî, Hesenê Elikî ve Hozan Hadî, seslendirdikleri klamlarıyla her hafta Cumartesi günleri hayranlarına müzik ziyafeti yaşatacaklar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.