‘DENETİMLİ’ TEMİZLİK

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimli serbestlik yükümlüleri için düzenlediği ortak program kapsamında, Batman'da okullar tadilattan geçiriliyor.

Yaşam Yayın: 22 Ocak 2019 - Salı - Güncelleme: 22.01.2019 16:46:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

OKULLARI TADİLATTAN GEÇİRİYORLAR

Adalet Bakanlığı’nca, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak - 04 Şubat 2019 tarihleri arasında kamu hizmeti cezaları kapsamında belirlenecek okullarda denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat ve temizlik gibi işler yapılıyor. Bu kapsamda Batman merkezde bulunan Gültepe Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Denetimli Serbestlik Müdürü Nedim Kılıç ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililerin katılımıyla tadilat gerçekleştirildi. Kamu hizmeti hükümlüleri, belirlenen işlerde çalışma yaparak okulu tadilattan geçirdi. Batman Valisi Hulusi Şahin, yapılan çalışmaları inceleyip denetimli serbestlik altındaki yükümlüleri ziyaret ettikten sonra okuldan ayrıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, “Bakanlığımızın Denetimli Serbestlik Müdürlükleri aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılmış protokol çerçevesinde özellikle yaz ve kış tatillerinde okulların boya badana işleri gözden geçirilecek. Ankara’da Adalet Bakanımız sayın Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk'un ortak bir çalışmaları var. Batman Denetimli Serbestlik Müdürümüz kurmuş olduğu ekiple, 50 okulu 15 tatilde çocuklarımız okulda değilken gözden geçirecek. Okullarımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştiği yerler, her türlü yardımı bence başta okullar hak ediyor. Millet olarak okullar konusunda hassas olmamız gerekiyor. Teşkilat olarak elimizden geleni yapmaya kararlıyız” dedi.

50 OKUL ELDEN GEÇİRİLECEK

Bu çalışmalara yaz tatilinde ağırlık vereceklerini belirten Dede, “Müdür bey gerekirse daha iyi bir ekip kurup özellikle Yaz tatilinde, hakkında denetim serbestlik kararı olan hükümlüler aracılığıyla okulların çok büyük bir kısmı, özellikle köy okullarını gözden geçirmek istiyoruz. Hepsinin boya badana işlerini yapmak istiyoruz. Boya badana işlerinde Belediyemizin, Ticaret Odamızın ve Ticaret Borsası’nın katkıları oldu. O konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kurum olarak özellikle Üniversitede ciddi ağaçlandırma faaliyetlerini yürütüyoruz. Üniversitenin boya badana işlerini yürüten ekiplerimiz var. Bu çalışmalarımız özellikle ilkokullara ve köy okullarına boya ve malzeme temini, valilikten, biz denetimli serbestlik olarak işin işçilik kısmını karşılama yoluna gideceğiz. İnşallah güzel neticeler alacağız” ifadelerini kullandı. Batman Denetimli Serbestlik Müdürü Nedim Kılıç ise yarıyıl tatilinde 50 okulu elden geçireceklerini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.