DARTTA BAŞARI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dart İl Temsilciliği’nin birlikte organize ettiği il seçmelerinin ardından dereceye giren sporcular, Ankara’da büyük bir başarı elde ederek, ilk 16’ya kalmayı başardılar.

Yayın: 04 Şubat 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 04.02.2019 16:04:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dart İl Temsilciliği’nin birlikte organize ettiği il seçmelerinin ardından dereceye giren sporcular, Ankara’da büyük bir başarı elde ederek, ilk 16’ya kalmayı başardılar. 02-03 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Şehit Demet Sezen Dart Türkiye şampiyonası 4. ayak maçlarında yıldız kızlarda Melisa Kayrak, Yıldız Erkeklerde, Fatih Çaçan ve Murat Aslan ile Genç Erkeklerde Muhammed Emre Akbaş derece yaptı.  Kültür Ortaokulu ve Farabi Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları derecelerle şampiyonada dikkat çekti. Dart sporunun yavaş yavaş hak ettiği yere gelmeye başladığını belirten İl Temsilcisi Ömer Durmaz, amaçlarının Batman’ı en iyi bir şekilde temsil edip kentin tanıtımını sporla yapmak olduğunu söyledi. Durmaz; “Dart her alanda kolaylıkla oynanabilinen bir spor dalıdır. Evde, işyerinde, okulda ve 10 m2’lik tüm alanlarda rahatlıkla oynanabilinir. Ankara’da derece yapan sporcularımız bizleri gururlandırdı. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Dart sporunun her alanda gelişmesinin gerektiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, özelikle okullarımızın uygun alanlarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Gençlik Merkezlerimizde Dart Sporunun yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Sporcularımızın Türkiye dereceleri yapmaları bu sporun önemine ve değerine dikkat çekiyor. Kurum olarak Gençlik Merkezlerimizin yanı sıra okullarımızda da yaygınlaşması için girişimlerimiz olacaktır. Hedefimiz tüm branşlarda aktif faaliyetlerimizi kalıcı hale getirmektir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.