Danıştığına bin pişman

Batman'da ticaretle uğraşan ve bir firmada çalışan Yakup Büyükkal, İstanbul'da aldıkları makine parçalarının içinde yanlışlıkla gelen bir kolide 10 adet Kur’an-ı Kerimi fark etti.

Yaşam Yayın: 19 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 19.05.2019 15:30:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da ticaretle uğraşan ve bir firmada çalışan Yakup Büyükkal, İstanbul'da  aldıkları makine parçalarının  içinde yanlışlıkla gelen bir kolide 10 adet Kur’an-ı Kerimi  fark etti. Kur’an-ı Kerimlerin yıpranmış ve kullanılamaz halde olduğunu belirten Büyükkal, Kur’anların muhafaza edilmesi için Batman Müftülüğü’nü aradı. Müftülük’ten aldığı cevap karşısında hala şokta olduğunu belirten Büyükkal, “Geçtiğimiz günlerde firmamızın İstanbul'dan aldığı ürünlerin arasında bir kolinin içinde 10 adet Kur’anı-ı Kerimi fark ettim.  Kur’an’ı Kerimler tamir edilecek gibi olmadığından muhafazaları için başta Batman Müftülüğü’nü aradım. Birkaç kişiye bağlandıktan sonra bağlandığım kişi bana ‘Kur’an-ı Kerimlere yakarak imha edin’ dediğinde şoke oldum. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nı aradım. Bir yanlış anlaşılmanın olduğu belirtilerek  Kur’an-ı Kerimler  için de bana dönüş yapacaklarını söylediler. İsmim ve telefonum alınmasına rağmen günlerdir aranmadım. Dini değerlerimizin en büyüğü, yol göstericimiz Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı  Kerimin imhası ve soruna duyarsız kalan kurumların tutumu  beni derinden üzmüştür” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.